агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Ще спасят ли българските туристи сезона в зимните курорти?

Чуждите туристи от “червените Ковид зони” могат да посещават зимните ни курорти с PCR и “зелен сертификат”. Това гласи заповед на здравния министър.

seo-blog7
“През вчерашния ден туризмът изпита сътресения. Важен е крайният резултат, който беше удовлетворителен за бранша. Това решения бе правилно. Трябваше да алармираме, а казусът между туризма и МЗ беше разрешен по най-правилния начин”, посочи председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско – Малин Бистрин в ефира на Bulgaria ON AIR.

“Тази заповед леко стресира туристите. В един момент спряха да се приемат визите в консулството ни в Турция. Имаше стрес, но трябва да продължим с един успешен сезон – такъв, какъвто сме го задали”, сподели Бистрин.

“Според спецификата на зимния сезон имаме дни, в които българските туристи се насищат на ски. Минават коледните и новогодишните празници. След това има други страни, в които има ваканции. Познавайки тази специфика, се насочваме към този пазар”, каза председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско пред Bulgaria ON AIR.

“Тежък е моментът. Нашите стаи щяха да останат отоплени, но празни. Ресторантите – също. Настояваме за изграждане на работни комисии с различните ведомства, за да може да планираме заедно сезоните си по най-правилния начин”, посочи той.

Има вероятност да се повишат цените на картите за лифт, но това ще бъде само и единствено, за да оцелее браншът, информира събеседникът.

“Трябва да работим върху удоволствието и смисъла на почиването. Българинът ще дойде уикенда, но чужденецът идва за 5-10 дни. Трябва да се работи върху спецификата на всеки един престой”, подчерта Бистрин.

Вижте още:  60% от кучетата у нас се продават без микрочип и паспорт

Гледайте целия разговор във видеото.

Източник:

гръцки преводач Добрич