агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Силен летен сезон за морските къмпинги, туристите повече от 2021 г.

Морските къмпинги като цяло отчитат по-силен сезон от миналата година. Повечето собственици регистрират по-добри резултати през 2022 г., изразяващи се в повече туристи и по-високи приходи от нощувки. Това показват данни на Асоциацията на къмпингите в България, която публикува вторите и финални за сезона резултати за посещаемостта в местата, предлагащи къмпинг настаняване у нас.

seo-blog7

При къмпингите във вътрешността на страната сезонът също приключва на ниво по-добро или сходно на това от 2021 г. Местата, които предлагат къмпинг настаняване в тази зона от страната, са повече на брой от морските и са много различни по вид, капацитет и локация. Част от тях се посещават предимно от чужди туристи, а други са предпочитани от много българи.

Данните на Асоциацията на къмпингите в България показват и интересна картина за националността на туристите по къмпингите у нас. На морето основно хората, които са избрали да почиват на палатка, каравана и кемпер, са българи. На второ място по брой се нареждат туристите от Германия. Топ 5 се допълва от къмпингуващи от Чехия, Румъния и Полша.

Националността на гостите по къмпингите във вътрешността на страната е “по-шарена”. На първо място по брой са германските туристи. Българите по някои къмпинги са най-многобройни туристи, но на други са едва на четвърто и дори пето място. Пътуващите туристи от Нидерландия се нареждат сред най-многобройните. Другите най-чести посетители на българските къмпинги във вътрешността на страната тази година са гражданите на Белгия, Румъния, Франция, Великобритания, Италия.

Миналата 2021-а година беше рекордна по брой туристи за много от къмпингите в България, напомнят от Асоциацията. Преди началото на активния сезон съществуваха известни притеснения за настоящата година, заради несигурността, която войната в Украйна породи и високите цени на горивата, но резултатите на къмпингите през този сезон развенчаха опасенията.

Вижте още:  Над 3800 души са намерили работа чрез трудови борси

Данните са събрани чрез анкета сред членовете на асоциацията – собственици и управители на места, предлагащи къмпинг настаняване.

Източник:

гръцки преводач Добрич