агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Скъпите телевизори поевтинели с $800 от април досега


Големите и скъпи премиум телевизори поевтиняват, установи пазарно проучване
(снимка: CC0 Public Domain)

Необичайна динамика в цените на големите и скъпи  телевизори отчете анализаторската компания UBI Research. Оказва се, че през октомври цените на 65-инчовите премиум модели на Samsung, LG и Sony в една от най-популярните търговски вериги в САЩ са били средно с $800 по-ниски отколкото през април тази година.

Тъй като продължава да нараства глобалната макроикономическа несигурност, продажбите на телевизори спадат значително, което се отразява негативно (за производителите) на техните цени. Според UBI Research, колкото по-скъп е моделът, толкова повече е паднала цената му.

Така например, QLED телевизорът Samsung QN90B, който струваше $5000 през април в САЩ, се е предлагал за $3800 през октомври. През същия период OLED телевизорът LG G2 е поевтинял от $3200 на $2200.

Според коментари на корейските производители, телевизорите от първокласно ниво обикновено не поевтиняват за по-малко от година, така че ситуацията с намаляващите цени е доста необичайна за пазара.

гръцки преводач Добрич

Производителите на потребителска електроника страдат значително от настоящата ситуация, тъй като трябва да намалят продажните цени на фона на нарастващите разходи, поради обезценяването на валутите, по-специално южнокорейския вон, и покачващите се логистични разходи.

Въпреки че се очаква скок на продажбите в близко бъдеще – с началото на Световното първенство по футбол в Катар и Черния петък на 25 ноември, рентабилността на продажбите на премиум телевизори е под голям въпрос, особено в сравнение с миналото.

Най-големите играчи на пазара за телевизори, Samsung и LG, вече започнаха сезона на намаленията на основни домакински уреди и телевизори, няколко седмици преди пика в продажбите на Черния петък.

Вижте още:  Умните трактори вървят по пътя на Apple

Според TrendForce, глобалните доставки на телевизори през 2022 г. ще възлязат на 202 милиона единици, което е спад от 3,8% спрямо 2021 г., най-ниското ниво от 10 години насам. Преобладаващото мнение на източници от индустрията е, че спадът ще продължи и през 2023 г., с доставки от 201 милиона телевизора, или с 0,7% по-малко от очакваните за тази година.

Източник: