агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Скок на хранителните продукти в Кипър

В Кипър за последния месец значително са поскъпнали основни хранителни стоки, съобщи БНР, позовавайки се на обявеното в петък проучване на Службата за защита на потребителите към търговското министерство. Инфлацията през март в страната достигна 26-годишен връх. 

С повишени цени са олиото, месото, зеленчуците, като най-голям е скокът при доматите – с 60%, посочва проучването на пазара, извършено от Службата за защита на потребителите. То обхваща цените на хранителни стоки в 39 големи и малки супермаркети в цялата страна в периода от 9 март до 13 април.

“Проблемът със значителното забавяне на потвърждаването на гръцки и кипърски осигурителен стаж от страна на компетентните институции на…

С над 16% е поскъпнало пилешкото месо, а свинското – с 13%. От Кипърската асоциация на месопроизводителите отчетоха ръст от 20% на цените на техните продукти през последните дни, като предупредиха за нови увеличения най-вече заради повишаването на цените на фуражите.

Значително намаление се наблюдава при краставиците, които са поевтинели с 27% според данните в проучването.

Инфлацията през март в Кипър скочи до 7,1% на годишна база, което е най-високото й ниво от 26 години, съобщи по-рано през седмицата Статистическата служба.

Най-голямата промяна през март спрямо февруари тази година тя регистрира в групата на облеклото и обувките – цените им са се увеличили с почти 9%.

Американците изглежда настояват за две алтернативи, след като замразиха подкрепата си за проекта за газопровод EastMed между Гърция, Ки…

Още: Какво е инфлация?

Още от ЕВРОПА:

Украинските власти: Телата на 900 цивилни жертви са открити в Киевска област

Вижте още:  Делегации на Швеция и Финландия пристигат в Анкара по въпроса за членството им в НАТО

Украйна затваря църквите за Великден

Москва обяви като чужди агенти журналист и политолог

Германия предоставя военна помощ за над 1 млрд. евро на Украйна

Ожесточен руски обстрел срещу областите Донецк, Луганск и Харков

Зеленски: Въпросникът за присъединяването към ЕС е почти завършен (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 16.04. – Русия продължава прегрупирането си на изток

Русия блокира сайта на RFI заради критични статии за войната

Командирът на крайцера “Москва” Антон Куприн е загинал

Киев: Повечето жертви от Буча са били застреляни

Източник: