агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

След спецакцията: Издавани са фалшиви COVID-сертификати и на чужди граждани, които никога не са били в страната

По думите им стана ясно, че документите са били издавани както на български, така и на чужди граждани, като някои от тях не просто не са имали българско гражданство, но и не са идвали никога в България. Схемата се е разпространявала на няколко места в столицата, както и в още 3 други области в страната, обяви Бисер Божичков от “Икономическа полиция”.

seo-blog7

Сертификатите са били издавани от лекари в медицински център, който работи на 2 адреса в столицата. Провеждат се обиски и проверки. Установено е, че нито един сертификатите, издадени на чужденци, не е бил използван за влизане в страната.

Мъж е опитал да влезе в пловдивски мол, като представил сертификат с името на френския президент, съобщи БНТ.
След като проверили доку…

Припомняме, че преди месец МВР започна проверки за фалшиви сертификати, като обеща да разследва и всеки починал от COVID със зелен сертификат от ваксинация. Целта, обявена от премиера Кирил Петков тогава, бе да се прекратят зловредните практики за купуване на сертификати.

“От днес всеки починал от COVID, който е ваксиниран или се е водил ваксиниран ще бъде проверен от МВР. Органите на реда ще отидат на адреса, където този сертификат е направен и ще направи проверка. Тази новина би трябвало да вкара в риск хората, които правят това действие”, каза Петков тогава.

В Европа практиката да се наказват подобни случаи вече е утвърдена, а какви са санкциите – четете в материала ТУК.

гръцки преводач Добрич

На този фон пък куриозен случай събуди множество коментари, след като мъж опита да влезе в пловдивски мол, след като представи сертификат с името на френския президент Еманюел Маркон.

Вижте още:  България поиска от ЕС апарати за кислород

Източник