агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Снайперистката, която покори мрежата: Как изглежда украинската Лара Крофт (СНИМКИ)

Украинската снайперистка Александра Самсонова още в началото на войната бе оприличена в социалните мрежи на Лара Крофт заради голямото сходство в чертите на лицето й с Анджелина Джоли. Наскоро списание ELLE.UA помести на страниците си интервю с 23-годишното момиче, което воюва като доброволка в редиците на украинските военни. 

фейсбук

seo-blog7

Пред изданието Александра разказва, че дотук има 3 години боен опит. Още в деня на нахлуването на Русия първата й мисъл била на кого да остави домашните си любимци, защото знаела, че ще се присъедини към бойните си другари. На 28-ми февруари вече била във военната си част. До момента освен да стреля по окупаторите, тя е оказвала и медицинска помощ, освен това й се е налагало да се занимава и с административна, и канцеларска работа.

Признава, че през годините понякога е чувствала дискриминация в армията заради факта, че е жена, но твърди, че се отнася към това с разбиране. „Имах късмет с последното поделение, от първия ден там се отнасяха добре с мен. Но до 24-ти работих с различни батальони, в които се сблъсках с дискриминация. Приемам го, защото разбирам причините за подобни прояви. В Украйна наистина жените военни, които вършат работата си наравно с мъжете, са по-скоро изключение“, казва тя.

фейсбук

Източник: Instagram/naemnicaoligarha

Руският външен министър Сергей Лавров призна, че целта на „специалната военна операция“ на Руската федерация в Украйна е св…

гръцки преводач Добрич

На въпрос какво я е поразило най-много след избухването на войната, Александра отговаря: “Моите приятели. Дори след загуба на крайници и получаване на сериозни наранявания, те отново се връщат на фронта. Моята приятелка Валентина, която по време на обстрел в Николаев продава зеленчуци на пазара, за да събере пари за бронежилетка за мъжа си. Брат ми Андрей, който, дори докато е на война, мисли не само за себе си, но и за животните и спасява котки на позициите, а после им търси дом. Това са нашите хора. И тези хора са лицето на Украйна.”

Вижте още:  Рафаел Гроси ще публикува доклад за Запорожката АЕЦ следващата седмица

фейсбук

Източник: Instagram/naemnicaoligarha

Александра е убедена, че войната ще промени завинаги мирогледа й. “Независимо дали ми харесва или не, много ще се промени след войната. Реакциите, възгледите ми като цяло и възприемането на живота. Знам със сигурност, че ще започна да ценя всеки момент до моите приятели и близки и най-вече факта, че те са живи”, казва тя.

Източник: