агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Спешна помощ: 65-70% от повикванията не са за спешни състояния

На специален брифинг столичната Спешна помощ оповести цялата информация по случая с починалия в Елин Пелин мъж, за когото семейството му твърди, че не му е оказана медицинска помощ.

seo-blog7

Катя Сунгарска съобщи, че на този адрес в Елин Пелин линейка е викана общо 6 пъти за 20 дни. “Първоначално бяхме извикани два пъти в един и същи ден заради гастритен проблем, за който не можем да помогнем. Втория път беше предложено на пациента да бъде хоспитализиран, но той отказа”, каза Сунгарска.

Аритметична грешка от 92 лева проваля проект на стойност близо 1,2 млн. лева за строителство и обновяване на филиалите на Центъра за сп…

В следващите дни линейката пак е викана  за същия проблем, но хоспитализация е отказвана отново и отново, включително с подпис на съпругата върху документ за отказ.

“Този човек през цялото време е с установена пневмония, но те не ни викат за този проблем. На 18 срещу 19 ноември отново отива екип – вече за пневмонията. Отново е предложена хоспитализация, но той пак отказва. Заради ниската сатурация обаче лекарят го убеждава да постъпи в болница”, казва Сунгарска.

Човекът бива настанен в Александровска болница, но там лекарите скоро преценяват, че той е за гръдна хирургия, каквото отделение при тях няма. Линейка го взима и го кара към “Софиямед”, но в този момент се открива позитивен за коронавирус от неговото отделение и то веднага е затворено, за да не се разнася зараза. Така пациентът се оказва, че е бил контактен. Съпругата му е предупредена, че ако не се намери място в болница, мъжът ѝ ще бъде върнат у дома. Така и става.

гръцки преводач Добрич

Д-р Диди Кацарова е лекарят от линейката, закарала мъжа обратно в дома му. Тя разказа как при връщането в двора на семейството доста бързо се събрали 10-15 души, които се държали агресивно и обиждали спешния екип. Това я накарало да потърси помощ от полицията. Междувлменно семейството поема пациента и го вкарва в къщата. “Близките вече го бяха включили на кислороден концентратор, с който живее вкъщи. Човекът се влошаваше, ние помагахме, но в стаята имаше 10 човека, които бяха много агресивни”, казва д-р Кацарова. По думите ѝ събралите се хора крещели по нея, снимали я с телефоните си и излъчвали на живо във Facebook ставащото. След сърдечен масаж и оказана първа помощ, мъжът все пак умира. Медицинският екип успява да излезе от къщата с помощта на полицията.

“Заради този случай филиалът ни в Елин Пелин се лишава от два екипа. Колегите излязоха в болнични, тъй като подобни случаи оказват физическо и психическо влияние”, поясни Сунгарска. “Спешна помощ по никакъв не приема обвинението за неоказана медицинска помощ, за немарливо отношение и всякакви други обвинения към нас”, подчерта още говорителят на Спешна помощ.

Междувременно съпругата на починалия Илона Александрова сподели във Фейсбук брифинга на Спешна помощ и написа: “Лъжи много лъжи искам истината”. Александрова разказа по-рано цялата история:

Източник