агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Стефка Берова продала златните си бижута, за да не гладува! Срамува се от пенсията си

Обичаната естрадна звезда Стефка Берова навършва достолепните 80 години на 3 май. За юбилея си певицата не е подготвила грандиозен концерт, защото отдавна се е отказала от подобен род мероприятия, тъй като изискват голямо финансиране, с което Берова е разполагала. След идването на демокрацията голямата болка на Стефка е, че няма място за нея на сцената, както и за много други нейни колеги от естрадата. Малцина са онези, които още успяват да се препитават с пеене и са търсени за участия и концерти.

seo-blog7

 

Стефка, която от няколко години живее между България и Рим, тъй като дъщеря й Косара работи в италианската столица и има малък син, за когото певицата помага в грижите, не се оплаква oт положението си. Но с омерзение споделя, че й се налага да живее с мизерни средства. Изпълнителката на „Безкрайност” наскоро сподели, че е продала всичките си златни накити и бижута в заложни къщи, за да има средства да оцелява, пише “Ретро”.

 

Берова минала през наистина трудни периоди, в които нямала нито стотинка доход, и се наложило да се раздели с ценностите си, за да има какво да сложи на трапезата. Още по-тежки времена за нея настъпили, когато навършила пенсионна възраст и се оказало, че държавата я пенсионира с 46 лева, защото и нейните документи за стаж уж изгорели в пожара в „Концертна дирекция”.

 

Години наред бившата дуетна половинка на Йордан Марчинков взема унизителна сума пари, а впоследствие заради тежката форма на диабет, която разви, й бе присъдена инвалидна пенсия по ТЕЛК. И тя обаче бе скромните 215 лева, с които е невъзможно да се покриват всички разходи, дори човек да живее в лишения. Едва през миналата 2021 г. юбилярката Берова бе почетена от Министерството на културата за приноса си в развитието на родната естрада.

Вижте още:  Гореща клюка: Благо и новата му се сгодиха на Бали, вдигат сватба във Велинград

 

гръцки преводач Добрич

Тя попадна още в първия списък за премии за изявените ни певци, но й бяха отпуснати само 350 лв. лева месечно, които ще получава до 2024 г., за разлика от Васил Найденов, Панайот Панайотов, Марги Хранова и други, които взеха високата премия в размер на 500 лв. Сумата не стигала на Берова дори да купува лекарствата си за месеца, които приема ежедневно заради хроничните си заболявания. За финансова помощ тя разчитала на дъщеря си Косара, която започнала да й помага още като ученичка, когато денем ходела на училище, а нощем пеела по баровете, за да докарва приходи в семейната хазна.

 

Източник: