агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Стихва ли скандала в Народния театър? Морфов и Кръстева остават

Главният режисьор на Народния театър Александър Морфов и ПР-ката Велислава Кръстева остават на работа в театъра и следва да намерят своя диалог помежду си.

Това заяви в БНТ директорът на Народния театър Васил Василев.

От думите му стана ясно, че Морфов най-вероятно няма да бъде наказан за това, че изрисува вратата на кабинета на Кръстева.

Още по темата

30 ное 2022 09:38

37

10 ное 2022 20:00

11

Той окачестви случилото се зад кулисите на първата сцена в България като тормоз на работното място, за който са взети мерки да не се допуска повече.

“Решенията са Александър Морфов и Велислава Кръстева да продължат работата си и да намерят своя диалог между тях. Когато говорим за работа в екип, трябва да благодаря на целия екип на Народния театър, който мъдро отсъди, че сме хармонична общност и работим в хармония. Неслучайно са добрите успехи, които постигнахме с международните режисьори и пълните салони. Винаги се допускат грешки, хората допускат грешки и ние трябва да бъдем признателни, когато те оценяват, че допускат грешки и да продължаваме напред. Това се случва във всяко семейство – малък инцидент, след който смятам, че ще продължим напред именно заради отговорността, която имаме към нацията”, каза Василев.

Главният режисьор на театъра Александър Морфов ще продължи да изпълнява задълженията си.

“В средата на другата седмица започваме възстановителни репетиции на “Животът е прекрасен”, така че публиката ще го оценява по нещата, които прави на сцена, а не по един или друг повод, така че нека погледнем върху творчеството, което предстои”, каза директорът на Народния театър.

Вижте още:  Простреляха 40-годишен ловец, той почина от раната си

Новата политика за заплатите в театъра е формирана на база правила за оценка на възнагражденията на всички актьори. Минималната заплата за актьор е 1600 лв., а максималната може да достигне и 5000лв. в зависимост от натовареността.

“Театърът е сложен организъм, актьорите играят на три сцени, успоредно репетираме по три постановки на ден, започват от 1 януари и завършваме на 31 декември. Това е труд, който трябва да е добре възнаграден. Именно от тази гледна точка създадохме програма за заплащането, която целеше само и единствено то да е добро и реално и да покаже какво възнаграждение трябва да получат актьорите. То е и справедливо. Единици са тези, които получават заплатата от 5000 лв. В държава като нашата смятам, че най-добрите актьори трябва да получават заплата, близка до министерска, ако не и по-голяма”, каза Василев.

Източник: