агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Сцена от Рождество Христово представят в парк “Възраждане”

Коледният базар в парка “Възраждане” в София ще радва малки и големи с празнично настроение. Посетителите имат възможност да разгледат и най-атрактивния макет в България, пресъздаващ сцена от Рождество Христово.

seo-blog7

“Макетът е направен от необработен дървен материал. Самият той представлява слама и дървени фигури, пресъздаващи Рождество. Те са изработени от майстор на ръчното плетиво. Фокусът ни насочен към България, за да пасва на нашия манталитет – опитахме да преплетем западните традиции със своите културни разбирания и обичаи. Всяка година базарите се развиват все повече и хората ги търсят”, каза организаторът на базара Стоян Венев в “България сутрин”.

По думите му подобен тип дейност “не продава просто храна и сувенири, а коледно настроение”.

“По-малките дечица искат кукли и камиончета, а порасналите – лаптопи и телефони”, коментира Станислав Андреев, който влиза в ролята на Дядо Коледа на базара във “Възраждане”.

Пред Bulgaria ON AIR Венев посочи, че семействата са най-редовните посетители на коледния базар.

“Имаме дърпана баница, българска скара – свински ушички, кисело зеле и туршийка, а също и греяно вино в менче”, поясни организаторът по отношение за вариантите за консумация.

На базара е обособен и детски увеселителен кът, където най-малките посетители могат да се повозят на влакче или да си спечелят коледна награда.

гръцки преводач Добрич

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Източник:

Вижте още:  ПП след отказа на БСП Петков да е премиер: Персонален състав на кабинета няма