агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Топ 5 прогнози на Бил Гейтс за 2022 г.

Социалните медии са в основата на недоверието и разделение в обществото, смята Бил Гейтс
(снимка: Gates Notes)

С настъпването на новата година си пожелаваме да сме здрави и щастливи, да има мир и радост по света. Какво наистина ще се случи – никой не знае. Ето какви са очакванията и предвижданията на един от най-влиятелните хора на Земята – Бил Гейтс.

1. иРНК ваксините ще си останат най-важният резултат от пандемията

Пандемията навярно ще приключи, но технологията на иРНК ваксините ще остане. Въздействието на този научен пробив ще надживее настоящата пандемия, казва Бил Гейтс в обширна блог публикация, резюмирана от The Infographics Show. Пандемията, според него, ще стихне през 2022 година. Натрупаните знания и новият метод за разработване на ваксини обаче ще помогнат за усъвършенстване на медицината и за справяне с редица заболявания, които тормозят човечеството, включително и рака.

2. Правителствата ще се заемат да регулират социалните медии

Светът отдавна се е превърнал в „глобално село”, защото можем да общуваме с всекиго и навсякъде, благодарение на цифровите технологии. Но това доведе със себе си и нови предизвикателства. Недоверието към правителствата е едно от тях.

гръцки преводач Добрич

Доверието е особено важно, ако искаме да накараме хората да подкрепят големи нови инициативи, насочени към разрешаване на кризи със значителни размери, казва Гейтс. Той цитира индекса на доверието на Edelman за 2021 г., който показва, че доверието към правителствата намалява с тревожни темпове в световен мащаб. За съжаление повечето хора не вярват на правителствата и вместо това даже ги обвинят, когато се случи нещо лошо.

Вижте още:  Имплантират чипове с Covid сертификат в Швеция

Тъй като социалните медии са в основата на задълбочаващото се недоверие и разделение в обществото днес, Гейтс подкрепя идеята, че ще са нужни регулации, за да се определи как дадена технология може да бъде използвана от даден човек или от дадена организация.

Милиардерът смята, че правителствата могат да прилагат подобни правила, които контролират какво се излъчва по телевизията и какво може да се говори в социалните медии. Той обаче признава, че е важно колективно да решим как трябва да работи подобен механизъм и как да бъде наложен.

Гейтс е убеден, че ако не решим проблема с доверието, това ще задуши дори най-иновативните решения.

3. Дискусията за климата ще ни тласне към прогрес

Дискусиите за климата ще продължат, а когато участниците са ентусиазирани и поемат конкретни ангажименти, според Бил Гейтс, ще можем да имаме общество, в което интроспекцията и адаптацията стават основа.

Той очаква нови ангажименти за инвестиране в чисти технологии, намаляване на емисиите на метан, забрани за обезлесяването до десетилетие и подпомагане на фермерите да се адаптират. Всичко това, според милиардера, не са случайни елементи; те ще са резултат от преднамерена и старателна работа от страна на всеки, който се интересува от опазването на планетата, за да гарантираме, че изменението на климата е основен принцип в решенията, които се вземат.

4. VR и дигитализацията ще добият по-важна роля

По време на разгара на пандемията се случиха и хубави неща: започнахме да използваме иновативни технологии, за да работим и живеем. Може би утрешният ден дойде малко по-бързо, отколкото се очакваше – поне що се касае до технологиите.

Вижте още:  Робот охранител патрулира по улиците в Цюрих

През 2022 г. следва да очакваме повече дигитализация и повече прилагане на технологиите за дистанционна работа и електронна търговия. Гейтс подчертава потенциала за непрекъснато експериментиране, което неизбежно ще доведе до промяна на парадигмата в производителността и всичко останало.

В новата реалност работните места ще са по-различни, навярно голямата част от тях – отдалечени, използващи дигиталните технологии и софтуера, за да правят това, което доскоро се правеше само лично на място. Технологиите за работното място ще се развиват с още по-големи крачки през 2022 г. Виртуалната реалност (VR) ще променя все повече индустрии.

5. Образованието ще прегърне цифрови инструменти за „изграждане” на нов вид ученици

От разсъжденията на Гейтс ясно се вижда, че персоналното обучение скоро ще е част от миналото. Концепцията за дистанционно обучение няма да бъде толкова чужда през 2022 г. Все повече цифрови инструменти ще помагат на учениците и студентите да учат, независимо от местоположението им.

Необходими са достъпни хардуер и софтуер, за да могат младежите да учат. За Гейтс големият проблем не е в липсата на лично общуване, а в е „цифровата пропаст” по отношение на достъпа до електронно обучение.

Все по-динамичните учебни програми ще се адаптират към специфичните нужди на учащите и ще бъдат по-гъвкави с нарастване на търсенето на цифровизация, прогнозира още Гейтс. Той обаче подчертава, че физическите класни стаи няма да изчезнат. В края на краищата, електронните книги не донесли смъртта на книгите, нали?

Следователно по-голямата дигитализация на обучението през 2022 г. ще бъде отлично допълнение към реалното учене в класната стая. И учителите, и учениците ще се възползват много от дигитализацията през 2022 г.

Вижте още:  Управляват електроника с безшумно говорене

Източник: