агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Toyota Grand Highlander e с три двигателя и 3 реда седалки

Новия Toyota Grand Highlander

Той е с огромно вътрешно пространство и багажник, предлага много портове, отделения за вещи и други съвременни глезотии. Toyota Grand Highlander дебютира на автомобилното изложение в Чикаго. Големият автомобил, минаващ за SUV със среден размер на основния си пазар – САЩ, излиза с две хибридни задвижвания и три реда седалки, които могат да поберат до осем пътника.

seo-blog7

Виж още: Nissan Ariya Pole to Pole

Toyota предлага общо три задвижвания в Grand Highlander. Все още не са обявени всички технически подробности, но компанията казва, че базовият модел ще се предлага с 2,4-литров бензинов двигател, следва 2,5-литров хибрид. И двата варианта са налични с предно или двойно предаване.

toyota-grand-highlander

Най-луксозните модификации ще получат задвижването Hybrid Max на Toyota. Представена за първи път с Crown, хибридната настройка дава 30 “коня” за общо 367 и 542 Нм въртящ момент . Toyota казва, че Grand Highlander Hybrid Max ще може да ускори до 100 км/ само за 6,3 секунди. Той ще може да тегли до 2268 кг. Данни за пробега няма.

Но целта на Grand Highlander не е да блести с динамика. Той предлага 2775 литра товарен обем със сгънати седалки или с 396 л. повече от Highlander. Дори и третият ред седалки да е наличен, марката казва, че багажникът ще бъде достатъчно голям, за да побере седем средни куфара. Toyota твърди още, че последният ред седалки е достатъчно голям, за да могат възрастните да се настанят удобно, а тези, които са там, ще получат USB порт, място за съхранение на смартфон или таблет и две поставки за чаши.

Вижте още:  Pfizer ще позволи хапчетата срещу COVID да се произвеждат и продават евтино в бедни страни

Виж още: Suzuki EV Concept Model eVX

Grand Highlander е оборудван общо с 13 поставки за чаши и седем USB-C порта. Пътниците на втория ред имат на разположение контролен панел за климатика. Като цяло Grand Highlander може да бъде оборудван или с “капитански” столове, или с такива тип “пейка”. Отпред има 12,3-инчов екран за информация и развлечения, възможност за Apple CarPlay и Android Auto като стандарт, както и конфигурируема централна конзола, която е достатъчно голяма, за да побере таблет.

гръцки преводач Добрич

Виж още: Lancia 115 години история

Отопляеми и вентилирани предни седалки се предлагат при моделите с по-високо оборудване. Има още отопляем волан, електрически контакт с мощност 1500 вата и механична врата без ръчно повдигане. Тапицираните с кожа седалки могат да се регулират в 10 посоки за водача (осем за пътника), а моделът Hybrid Max получава ексклузивни седалки с тапицерия Ultrasuede и кожа с акценти в бронзов цвят.

Останалата информация, включително цени, дати и пазари, ще бъде обявена към края на лятото.

Източник