агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Цената на агнешкото удари 27 лв. за килограм

Цената на агнешкото удари 27 лв. за килограм

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

27 лева струва килограм българско агнешко месо по магазините, съобщи  БГНЕС.

Месец преди Великден цената му варира между 19.90 лв. и 30 лв., а на промоция може да бъде намерено и на цена около 13-14 лв. за килограм. По-евтината алтернатива е внос на месо от чужбина, включително и от Северна Македония, но гаранциите за качество са съмнителни, тъй като страните-производителки не са членки на ЕС. На пазара има и замразено агнешко внос от Нова Зеландия.

Северна Македония, като трета страна, има споразумение за асоцииране с Европейския съюз, което от 2005 г. й дава право да внася безмитно у нас агнешко месо. Това сваля цената на агнешкото с 30% за българския пазар. Производители от България вече възразиха срещу нелоялните търговски практики за внос на по-евтино месо, което подбива цената на българското месо. Такава позиция наскоро изразиха от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА).

Агнешките глави, черва и комплекти вървят на цени по около 7-10 лева за килограм в замразен вид, сочи справка с асортимента на търговските вериги.

гръцки преводач Добрич

Средно за Великденските празници в България се продават общо около 160 тона агнешко месо.

 

Източник:

Вижте още:  Годината за Facebook: Лавина от кризи, но и промени