агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Цистерните в Пирот: Български кран се е наклонил на една страна (СНИМКИ)

Сигнал за инцидент с българската техника, с която от вчера се работи по отстраняването на цистерните край Пирот, които излязоха от релси по Коледа. Ръководителят на българския екип Емил Симеонов заяви, че няма пострадали при накланяне на 50-тонен автокран.

seo-blog7

Той добави, че става дума за технически проблем при поддаване на релсите. Той ще бъде отстранен, след като се спре изпускане на амоняк от една от цистерните, които трябва да се преместят, каза още Симеонов и обясни, че няма да има забавяне на плана по преместване на цистерните. 

„В момента се извършва операция по вдигане и поставяне на дерайлиралите вагони цистерни върху релси и извеждането им от мястото на инцидента. По план график вчера трябваше да бъдат вдигнати две цистерни. Едната от тях трябваше да я поставим върху релси и да отиде в гара Пилот. Цистерната беше поставена върху релси и беше изтеглена с локомотив. Последва една много дълга и тежка операция в не добри условия. От втората цистерна, която е легнала върху земята, и трябваше да се изправи, имаше пропускане на амоняк. Работеше се изключително прецизно с много бавни темпове“, обясни Симеонов по БТВ. 

Българските екипи, които помагат край Пирот след инцидента са изтеглени поради продължаващото изтичане на амоняк от цистерните. Това съ…

гръцки преводач Добрич

Според властите в Сърбия нивата на амоняк вече са достатъчно безопасни Той добави, че трябва да се направи допълнителен път за придвижване на крана. 

„Днес по план график ние българската група с техниката нямаме работа и след като бъде източена цистерната, ще ни допуснат до мястото“, каза Симеонов.

Вижте още:  Макрон обеща да работи за нови европейски санкции срещу Русия

ОЩЕ: Започва вдигането на дерайлиралите цистерни с амоняк край Пирот

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Продължава да изтича амоняк край Пирот, българските екипи са изтеглени

Започва вдигането на дерайлиралите цистерни с амоняк край Пирот

Напрежение в Косово: Албанец простреля двама младежи от сръбски произход

В Турция магазините намаляват и замразяват цени след призив на управляващите

В Северна Македония е Бъдни вечер

Гърция и Турция си размениха предупредителни изстрели в Егейско море

Американската армия обучава свои войски в Румъния – близо до границата с Украйна

Вучич е категоричен: Косово е част от Сърбия

Александър Вучич: Сърбия е с най-ниската безработица в историята

Скопие: Преговорите с ЕС ще прекъснат, ако няма промени в конституцията до ноември

Източник: