агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Турция привлича инвестиции от САЩ

Турция си е поставила за цел да привлече повече инвестиции от американски компании и да засили двустранната търговия, посочва в.”Хюриет дейли нюз”.

seo-blog7

САЩ наскоро бяха посетени от делегация от турски политици, бизнесмени и представители на държавната администрация за разговори с американски отговорни представители от Държавния департамент и министерството на търговията, а също и с представители на деловите среди и на неправителствени организации.

Договорката от разговорите е, че делегация от американски бизнесмени ще посети Турция, а среща на Турско-американския бизнес съвет ще бъде организирана през юни в САЩ след двугодишно прекъсване.

Още по темата

29 мар 2022 22:45

103

29 мар 2022 12:29

гръцки преводач Добрич

57

По време на визитата на турската делегация турските и американски представители са обсъдили перспективите за създаване на нови логистични центрове и за разширяване на съществуващите с цел засилване на търговията между двете страни и улесняване на доставките на стоки, предаде Novini.bg.

Енергията е била сред основните обсъждани теми, като са били дискутирани и евентуални инвестиции в сферата на възобновяемите енергийни източници, според източници, запознати с разговорите. Участниците в разговорите са отбелязали, че вносът на втечнен природен газ от САЩ покрива около 8 процента от потреблението на Турция, и са подчертали важността от диверсификация на енергийните доставки.

Турската страна е посочила, че инвестициите на американски компании в Турция сега са в размер на 14 милиарда долара, докато инвестициите на европейски фирми в страната надхвърлят 150 милиарда долара. Турските представители са призовали американските компании да инвестират повече в Турция.

Американската страна се е отнесла положително към идеята, че Турция може да приеме западни компании, които напускат Русия, но е изразила неодобрение за притока на руски капитали в страната, според източници, на които се позовава вестникът.

Вижте още:  БНБ с прогноза: Инфлацията в края на година може да надхвърли 15%

Източник: