агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Украйна: Русия продължава ударите си по военни и цивилни обекти

Русия продължава да удря военни и цивилни летища, военни контролни пунктове, важни инфраструктурни обекти, населени места и подразделения в зоните на отбраната. Това съобщава военното командване на Украйна в последната си справка за развитието на бойните действия на територията на страната.

“В посока Киев врагът се опитва да възобнови атаката, като влезе в понтонната преход през реката. Поредният опит на окупатора да превземе град Ирпин не донесе успех. Украинските отбранителни сили унищожиха новата техника на противника. Във всички посоки танкове с подкрепата на артилерията удържат защитата на определените граници. Групата на Военновъздушните сили пък нанася противовъздушни удари”, съобщават украинските военни.

seo-blog7

Американската частна компания Maxar Technologies съобщи, че на сателитни снимки, направени на 27 февруари, се вижда огромна колона от р…

Според информацията Москва продължава офанзивната операция въздух-земя срещу Украйна. Руските части продължават да стрелят по военни и цивилни летища, военни контролни пунктове, съоръжения за противовъздушна отбрана и важна критична инфраструктура.

От командването уточняват, че са групирали отбранителните сили на Киев в плътна и многостепенна система за отбрана на столицата. Води се системна борба срещу малък брой саботажни групи с брой между 3 и 15 души с оръжие, в украински униформи, но в бронежилетки на Руската федерация, твърди властта в Киев.

Как се развива войната в Украйна – следете на живо тук.

гръцки преводач Добрич

Още от ЕВРОПА:

Рублата отбеляза нов рекорден спад спрямо долара

Прибират руските туристи от Европа през Близкия изток и Турция

Редица страни призовават гражданите си да напуснат Русия

Огромен конвой от руски войски се придвижва към Киев

Украинска пивоварна произвежда коктейли “Молотов”

Вижте още:  БРИКС подкрепиха нови преговори между Москва и Киев

Германия: Ядрената заплаха на Путин е заради провалените му планове

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 28.02. – Докъде ще стигне ескалацията на конфликта?

Кличко: Не вярвайте на лъжи

ЕС ще предостави на Украйна оръжия на стойност 450 млн. евро

И Швеция ще изпрати оръжия на Украйна

Източник: