агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Управление на парите в условия на финансова несигурност

Управление на парите в условия на финансова несигурност
Какво е отражението на инфлацията върху кредитите? Подходящ ли е моментът да теглим кредити, предвид днешната криза? Отговорите на въпросите ще получим от финансовите анализатори.

seo-blog7

Подходящ ли е моментът за кредити по време на инфлация?

“В зависимост от нуждите на човек. Естествено, че човек трябва да прибегне към кредит, ако той няма необходимите средства. Момента винаги е бил удачен особено за домакинства, които живеят под наем.” отговори Иван Стойков.

За финансовия анализатор Иван Стойков, ако има повишение на лихвените нива, то няма да е заради необслужвани кредити.

“В момента необслужваните заеми се държат на добри нива. Ако има повишение на лихвените нива, тогава причината едва ли е заради необслужваните кредити. В момента лихвените нива са атрактивни за да може да се стимулира в по-голяма или по-малка степен кредитирането, а на този етап нивото не спира да расте макар и с леко забавяне. “ допълни Стойков.КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА
за Ипотечен кредит

“Дори да изравним нивата на лихвите по кредити с тези на средноевропейските държави, когато влезем в еврозоната, тогава не бива да забравяме и профила на бъдещия клиент на банката. В случай на повишение, клиентът, който ще кандидатства за кредит, трябва да покрива изискванията на банките. Ако сравним профила на един български кредитоискател с профила на един немски кредитоискател ще разберем, че няма как един българин да получи лихва, каквато би получила един германец, защото един българин не разполага с такъв размер на доходи и не е с толкова нискорисков профил, колкото е един немски кредитоискател”, коментира експертът Стойков. 

Може ли инфлацията да ни изяде спестяванията, които държим в банките?

“По данни на БНБ е посочено, че спрямо края на месец януари депозитите в банковата система нарастват с 2,2 млрд. лв.  до близо 118 млрд. лв. Тази статистика показва, че макар и да не са източник на доходност, те остават сигурна алтернатива, за тези, които не са склонни да поемат риск и да инвестират” отговори финансовият анализатор. 

Вижте още:  SOFIX падна до най-ниско ниво от края на март след новината за спирането на газа

“Хората трябва да инвестират, тези които са готови, обаче, да поемат риск.  Инвестицията трябва да носи доходност поне 10% в тази инфлационна ситуация”, даде съвет експертът.

гръцки преводач Добрич

Стойков подчерта, че най-подходящи са инвестициите във финансовите пазари или в имот.

Целия разговор гледайте във видеото.

Източник: nova.bg

Задава ли се краят на ниските лихви по ипотечените кредити

Източник: