агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Управление на парите в условия на финансова несигурност

Управление на парите в условия на финансова несигурност
Какво е отражението на инфлацията върху кредитите? Подходящ ли е моментът да теглим кредити, предвид днешната криза? Отговорите на въпросите ще получим от финансовите анализатори.

seo-blog7

Подходящ ли е моментът за кредити по време на инфлация?

“В зависимост от нуждите на човек. Естествено, че човек трябва да прибегне към кредит, ако той няма необходимите средства. Момента винаги е бил удачен особено за домакинства, които живеят под наем.” отговори Иван Стойков.

За финансовия анализатор Иван Стойков, ако има повишение на лихвените нива, то няма да е заради необслужвани кредити.

“В момента необслужваните заеми се държат на добри нива. Ако има повишение на лихвените нива, тогава причината едва ли е заради необслужваните кредити. В момента лихвените нива са атрактивни за да може да се стимулира в по-голяма или по-малка степен кредитирането, а на този етап нивото не спира да расте макар и с леко забавяне. “ допълни Стойков.КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА
за Ипотечен кредит

“Дори да изравним нивата на лихвите по кредити с тези на средноевропейските държави, когато влезем в еврозоната, тогава не бива да забравяме и профила на бъдещия клиент на банката. В случай на повишение, клиентът, който ще кандидатства за кредит, трябва да покрива изискванията на банките. Ако сравним профила на един български кредитоискател с профила на един немски кредитоискател ще разберем, че няма как един българин да получи лихва, каквато би получила един германец, защото един българин не разполага с такъв размер на доходи и не е с толкова нискорисков профил, колкото е един немски кредитоискател”, коментира експертът Стойков. 

Може ли инфлацията да ни изяде спестяванията, които държим в банките?

“По данни на БНБ е посочено, че спрямо края на месец януари депозитите в банковата система нарастват с 2,2 млрд. лв.  до близо 118 млрд. лв. Тази статистика показва, че макар и да не са източник на доходност, те остават сигурна алтернатива, за тези, които не са склонни да поемат риск и да инвестират” отговори финансовият анализатор. 

Вижте още:  Зaщo фиcкaлният peзepв caмo зa ceдмицa нaмaля нaпoлoвинa и пocлe ce възcтaнoви?

“Хората трябва да инвестират, тези които са готови, обаче, да поемат риск.  Инвестицията трябва да носи доходност поне 10% в тази инфлационна ситуация”, даде съвет експертът.

гръцки преводач Добрич

Стойков подчерта, че най-подходящи са инвестициите във финансовите пазари или в имот.

Целия разговор гледайте във видеото.

Източник: nova.bg

Задава ли се краят на ниските лихви по ипотечените кредити

Източник: