агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Васил Велев: Договорен е траен режим на компенсиране след 1 юли

“Договорено е от 1 юли да се въведе траен режим на компенсиране, както ЕК препоръчва – докато цените са екстремни. Условията трябва да бъдат не по-неблагоприятни от тези, които договорихме за май и юни. Това ще позволи на предприятията да планират дейността си. Важна е тази предвидимост”, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в “България сутрин”.

seo-blog7

“Уведомили сме властите, че общонационалният протест на 18 май няма да се състои. Уведомили сме нашите членове, че оставаме в протестна готовност”, подчерта той.

Още по темата

16 май 2022 12:07

129

Велев показа графика в студиото на Bulgaria ON AIR, според която при по-ниски цени на борсата компенсацията ще бъде малко по-малки и крайната цена ще бъде по-висока. Разликите обаче не са големи и това е балансирано решение, смята председателят на АИКБ.

Компаниите ще разчитат в средносрочен план на цена на тока между 200 и 260 лева. Васил Велев се надява това да не остане празно обещание, а бъде законово гарантирано.

гръцки преводач Добрич

“Няма никаква тежест в енергетиката, там има “златен дъжд”, свръхпечалби. За един месец се печели повече, отколкото за една година в предишните години. Разхищават се парите там, поради счупения и изкривен пазар”, категоричен бе той.

Председателят на АИКБ напомни, че транспортният бранш не е отменил своя протест и ще вземе решение след днешната среща с властта. По думите на Велев проблемите в транспортния бранш наистина се сериозни и не се преекспонират.

“Компаниите са изправени пред фалит, а редица населени места – без транспорт. Ние сме на минимални ставки на акцизите и за да се намалят допълнително, трябва съгласие на Европейската комисия. Такова не е невъзможно да се получи, зависи от нас. Другото предложение на бранша е временно да се отмени биодобавката. Предлагат и да се отложи с половин година увеличението на тол таксите”, обясни Велев.

Вижте още:  ВУЗФ организира уебинар с известния руски икономист и общественик Михаил Хазин

Източник: