агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Великобритания облекчава ограниченията за пътуване

Правителството на Великобритания обяви промени в Covid-правилата за пътуване в Англия, като премахна необходимостта пътуващите да се подлагат на тестове преди заминаване и да се поставят под карантина при пристигане, докато не получат отрицателен тест.

seo-blog7

Новите разпоредби идват, след като официалните данни показаха, че един на всеки 15 души в Англия е бил заразен с коронавирус през последната седмица на 2021 г.

Обединеното кралство, което вече е сред най-засегнатите от пандемията страни в Европа с близо 150 000 смъртни случая от вируса, е отбелязало нов скок на случаите поради появата на варианта Омикрон в края на ноември. След като през последните дни дневният брой на случаите надхвърли 200 000, министър-председателят Борис Джонсън заяви, че ограниченията за пътуване, въведени миналия месец с цел ограничаване на разпространението на щама, вече са неефективни.

Във Великобритания се случи “коледното чудо”. Болна от COVID-19 медицинска сестра 45 дни бе на апаратно дишане и 72 часа преди изключв…

“Сега Омикрон е толкова разпространен, че тези мерки имат ограничено въздействие върху ръста на случаите, като същевременно продължават да създават значителни разходи за нашата туристическа индустрия”, каза той пред депутатите. “Затова мога да обявя, че в Англия от 4:00 ч. сутринта в петък ще премахнем теста преди заминаване, който обезкуражава мнозина да пътуват“.

Джонсън отбеляза, че само от тези, които имат положителен тест, ще се изисква след това да направят допълнителен PCR тест, “за да ни помогне да идентифицираме всички нови варианти на границата”. Той обяви, че правилата за тестване на общото население в Англия без симптоми ще бъдат облекчени, за да се смекчат последиците от рекордните нива на заразяване. От 11 януари вече няма да се изисква потвърдителен PCR тест за асимптоматични хора, които са дали положителен резултат. Вместо това от тези, които са получили положителен резултат, ще се изисква незабавно да се самоизолират, без да получават потвърждение с PCR. Подобна система ще бъде въведена в Шотландия и Уелс от четвъртък.

гръцки преводач Добрич

По-рано Службата за национална статистика (ONS) публикува последното си проучване на инфекциите, според което повече от един на всеки 20 души е имал Covid-19 през седмицата, приключваща на 31 декември, във Великобритания – най-високият процент на заразяване, регистриран по време на пандемията. По данни на ONS, които се считат за едни от най-надеждните, тъй като се правят на случаен принцип от населението, 3,7 милиона души са имали вируса, което е повече от 2,3 милиона през предходната седмица. Безпрецедентните нива са най-високи в Лондон, където всеки десети човек е имал вируса.

Вижте още:  Китай тества ново хиперзвуково космическо оръжие

“Нивата на заразяване с COVID-19 продължават да се увеличават във всички възрастови групи в Англия, като най-високите нива все още се наблюдават при децата в училищна възраст и младите хора”, заявиха от ONS.

284 771 323 са отчетените заразени до момента, като 88,62 на сто от тях или 252 370 179 души са оздравели, показва статистиката на Worl…

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, където през последните седмици децентрализираните правителства отново въведоха някои ограничения, процентите са малко по-ниски – между един на 20 и един на 25 души.

Въпреки безпрецедентните цифри Джонсън предпочете да не въвежда по-строги ограничения в Англия, твърдейки, че нарастващите нива на хоспитализации и сериозни заболявания все още не изискват повече мерки. Вместо това той се насочи към така наречените мерки “план Б” – задължително носене на маска в повечето заведения и съветването на хората да работят от къщи, ако това е възможно, като същевременно увеличи програмата за подсилване на ваксинациите. Досега почти 60% от лицата над 12 години са получили трета доза.

“Правителството не смята, че трябва отново да затворим страната си”, каза той пред депутатите. “Вместо това ние прилагаме балансиран подход, като използваме защитата на бустерите и мерките по План Б, за да намалим разпространението на вируса”.

Но други региони на Обединеното кралство затегнаха правилата, като децентрализираните правителства в Единбург, Кардиф и Белфаст въведоха следколедни ограничения за общуване и големи събития. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви днес, че мерките там, които включват затваряне на нощни клубове и ограничаване на размера на събиранията, ще останат в сила поне до средата на януари. /АФП

Вижте още:  Френски компании призоваха гражданите да намалят консумацията на енергия

Източник: