агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Великобритания обмисля временно да национализира звено на “Газпром”

Кабинетът на Великобритания се готви да се намеси и временно да управлява британското подразделение за доставки на дребно на “Газпром”, тъй като то е под нарастващ натиск от компании, които обръщат гръб на руския бизнес заради войната в Украйна.

seo-blog7

Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd. е основен кандидат да бъде включен в специалния административен режим на Обединеното кралство, ако изпадне в несъстоятелност, за да се гарантира, че доставките няма да бъдат прекъсвани, според източник на Bloomberg.

Длъжностните лица следят отблизо ситуацията на компанията, която има над 30 000 бизнес клиенти.

Подготовката на правителството на Обединеното кралство е последният знак за това как контролираната от Русия компания е притисната в резултат на инвазията. Енергийните фирми също обръщат гръб на звеното за търговия на едро на “Газпром”, като само няколко от големите европейски енергийни фирми все още правят бизнес с компанията на извънборсовия пазар.

Дъщерното дружество се управлява от офиси в Лондон и Манчестър и снабдява предприятия и публични органи, включително части от Националната здравна служба.

Годишният обем на енергията, доставяна от подразделението за търговия на дребно, е около два пъти по-голям от този на Bulb Energy Ltd., доставчикът за домакинствата, който в момента се управлява от администраторите Teneo Inc. Разходите за данъкоплатеца за това спасяване вече нарастват, тъй като цените на газа и електроенергията продължават да растат.

Клиентите на Gazprom Energy не са защитени от ограничението на цените на Ofgem, което ограничава цената на енергията само за домакинствата. Ако договорите им бъдат прекъснати, мнозина ще трябва да подписват сделки на много по-високи цени, отколкото плащат в момента.

гръцки преводач Добрич

Целият анализ четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Вижте още:  НСИ: 1593 лв. е средната работна заплата за първото тримесечие

Източник: