агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Военните подготвят за употреба дрон-камикадзе

Дронът-камикадзе „Куп” може да лети до 30 минути със скорост 130 км/ч
(снимка: Zala Aero)

Успешно приключиха първите изпитания на самоуправляеми амуниции „Куб” – тоест дронове-камикадзе, съобщи РИА Новости, позовавайки се на източник, близък до военното ведомство. Очаква се новото бойни апарати да влязат на въоръжение от следващата година.

„Новите за Въоръжените сили на Русия барабанни безпилотни летателни апарати (БЛА) се препоръчва да бъдат приети на въоръжение”, казва източникът на РИА Новости. Началото на серийните доставки на дронове-камикадзе е планирано за 2022 г.

В края на октомври „Известия” съобщи, че ВМС на Русия ще получат автономни боеприпаси, предназначени за удари по наземни и морски цели на противника. Изданието се позова на източници от Министерството на отбраната. Използването на подобни боеприпаси ще изисква минимална преработка на палубите на корабите.

„Куб” е проектиран от компанията Zala Aero в състава на „Калашников”. Дронът има характерна форма поради триъгълното си крило и се задвижва от витло, което се върти от електродвигател. „Куб” може да носи товар с тегло до три килограма при максимална продължителност на полета от 30 минути, а скоростта е до 130 километра в час.

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  Защо кацането на Луната не може да е „фейк”