агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Volkswagen ще се конкурира с китайските евтини електромобили

“Фолксваген” планира да пусне на пазара електромобил на цена от 20 000 евро

Германската автомобилна корпорация “Фолксваген” (Volkswagen) ще разработи електромобил, продаван на ниска цена в опит да се конкурира по-добре с китайските си съперници. Това обяви най-големият производител на автомобили в Европа, след като проведе разговори с “Рено” (Renault) за обединяването им в проекта за евтин електромобил, който по-рано този месец претърпя провал.

seo-blog7

Целта на проекта е да се произвеждат електрически превозни средства за европейския пазар на цена от около 20 000 евро (21 746 долара), посочиха от “Фолксваген”, добавяйки, че световната премиера на новия модел е планирана за 2027 г.

Прочетете също: Цените на петрола: Най-голямата заплаха за американската икономика

“Става въпрос за базова електрическа мобилност от Европа за Европа”, каза главният изпълнителен директор на “Фолксваген” Оливер Блуме и обясни: “По този начин ние съчетаваме ясен ангажимент към Европа като индустриална локация, европейска индустриална политика и в крайна сметка – действаме в интерес на европейските клиенти”.

Този ход идва в момент, когато китайските автомобилни компании, някои от които разчитат на 30 процента по-ниски разходи спрямо западните си конкуренти, се насочват към Европа, за да грабнат пазарен дял и да атакуват утвърдени автомобилни производители на родната им територия.

“Фолксваген” със спад на печалбата от 20 на сто през първото тримесечие

Миналата седмица “Фолксваген” заяви, че европейската индустрия има между две и три години, за да се подготви за конкурентната заплаха, като предупреди, че в противен случай оцеляването на сектора е изложено на риск.

Прочетете също: Бизнec ypoци пo дългoлeтиe oт 88-гoдишнaтa япoнcĸa ĸoмпaния зa ципoвe YКК

Вижте още:  Милен Керемедчиев: Европа е икономически колос на глинени крака

Ръководителят на марката “Фолксваген” Томас Шефер каза, че въпреки ниската цена, планираният базов модел ще постави стандарти по отношение на технология, дизайн и качество, добавяйки, че това е станало по-голямо предизвикателство поради по-високите разходи.

гръцки преводач Добрич

По-рано този месец източници, запознати със ситуацията около проекта, казаха пред Ройтерс, че германската компания се е оттеглила от преговорите с “Рено” за съвместна разработка на новия електромобил.

Според тях провалът на преговорите може да означава, че германският производител може сам да разработи свое собствено достъпно електрическо превозно средство, отбелязва БТА.
Източник