агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Войната в гръцката мафия доведе до арести

Гръцката мафия плаща на наемници да убиват конкурентите и

Трима души са били задържани снощи от гръцката полиция, която предприе активни действия след поредното убийство в неделя, свързвано с война между групировки от организираната престъпност в Гърция, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

seo-blog7

По информация на държавната телевизия ЕРТ за двама от задържаните се смята, че са замесени в убийствата на две фигури от подземния свят – Янис Скафтурос („Чичо Джо“) и Василис Рубетис („Рамбо“ или “Таксиджията”). Скафтурос беше убит през април 2022 г. във вила в Беотия, а Рубетис – през юни 2023 г. в Пирея заедно с шурея си Дионисис Музакитис („Ньоньос“). Рубетис и Музакитис бяха застреляни с автомат на улицата, а Скафтурос – на семейно събиране.

Твърди се, че задържаните (на възраст 29 и 39 години) са с произход от страните от бившия Съветски съюз. Освен за убийствата те са заподозрени за един опит за убийство и за палежи на бензиностанции, собственост на жертвите.

Прочетете още: Българският език става задължителен за получаване на българско гражданство

Телевизия „Скай“ съобщава, че за третия задържан се смята, че не принадлежи към групата на „екзекуторите“. В дома му обаче са били открити оръжия и пълнители за автомат „Калашников“.

Според информацията ключова роля за разкриването на извършителите е изиграло убийството на смятания за престъпен бос Вангелис Замбунис (известен като „Замбон“, в превод „шунка“) в неделя, което е „отворило устите“ в подземния свят. Замбунис беше убит в Атина с почти сто куршума от автоматично оръжие през нощта, малко след като се е качил в автомобила си пред собствената си бензиностанция.

Вижте още:  Десетки тайвански компании ще последват TSMC в Аризона

Прочетете още: https://www.in.gr/2024/01/16/greece/dolofonia-zampouni-el-gnorize-gia-ta-dyo-symvolaia-thanatou-se-neo-kosmo-kai-korydallo/

Убийството беше заснето от охранителна камера. „Елефтерос типос“ пише, че по време на убийството на Замбунис маската на един от извършителите за кратко време се е вдигнала, което дава надежди на разследващите, че той може да бъде разпознат от видеозаписа.

гръцки преводач Добрич

Полицията е идентифицирала още петима заподозрени за участие в гангстерската война. Един от тях се намира в гръцки затвор, друг – в затвор в Черна гора, двама са избягали в чужбина, а петият се издирва.

Прочетете още: Узаконяването на гей браковете скандализира и раздели Гърция

Полицейският анализатор Ставрос Баласкас каза през телевизия Скай, че гръцката полиция е убедена, че убийците на Замбунис също са чужденци. Според полицейски източници наскоро от затвора е излязъл престъпен бос, който е влязъл в сътрудничество със „Замбон“, а доколкото основният му конкурент Рубетис е бил вече мъртъв, той се е чувствал в безопасност от конкуренцията в Гърция. Същевременно в страната обаче са навлезли чужди престъпни групировки.

„Установени са украинци, руснаци, които започнаха по нареждане на руската мафия да действат в групировките за контрабандни цигари и горива“, каза Баласкас.
Източник