агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

World Happiness Report: България слиза още надолу в класацията по щастие

България е на 88-мо място сред 104 страни в ново международно проучване на „Галъп“, озаглавено „Световен доклад за щастието“ (World Happiness Report) – 2018-2020 г.

seo-blog7

Страната ни (с 5266 точки) е пред Албания (5117) и РС Македония 5101), които са съответно на 93-то и 94-то място, а Турция заема незавидното последно 104-то място (4948). Сред останалите страни от балканския регион Гърция е на 68-мо, Сърбия – на 48-мо, Косово – на 33-то, Словения – на 29-то място.

България е на 97 място в света по щастие между Камерун и Гана, като хората в нея са по-нещастни от почти всички балкански дър…

България слиза надолу в класацията в сравнение с миналогодишния доклад, когато е на 56-то място с 5598 точки.

Докладът е базиран на достъп до качествено здравеопазване, дълголетие, финансова стабилност, свобода, социални връзки. Критерият, по който се оценява нивото на щастие на една нация е, както е наречен в доклада, “средната национална оценка на живота”.

В допълнение към вземането под внимание на обичайните данни, тази година екипът изследва ефектите от СOVID-19 върху качеството на живот на хората, като взема предвид всичко – от психичното здраве и социалното взаимодействие до безопасността на работното място и реакцията на правителството на пандемията.

гръцки преводач Добрич

Финландия е класифицирана като страната с най-щастливи жители (за трета поредна година). С резултат от 7889 точки, северната държава отново задава тон за други нации, когато става дума за фактори като социална подкрепа, продължителност на живота, свобода, възприятие за корупция и антиутопия.

Втора е Исландия – популярна туристическа дестинация през последните години с жители, които се радват на качество на живот (издигайки се от четвърто място през 2020 г.).

Трета е Дания, която пада от второто място, но остава постоянна в присъствието си в топ 5 на най-щастливите страни в света в продължение на много години.

Швейцария е четвърта със стабилен, висок БВП, който предлага на своите жители финансова сигурност.

Петорката затваря Нидерландия, привличаща впечатляващ брой посетители всяка година, дом на много щастливи местни жители.

Източник: