агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Xiaomi търпи загуби от бизнеса със смартфони


Продажбите на смартфони формират 60% от приходите на китайския производител Xiaomi
(снимка: CC0 Public Domain)

За първи път китайският производител на електроника Xiaomi претърпя спад в продажбите. Това се случи през първото тримесечие на годината, което завърши със загуба за компанията.

Приходите на Xiaomi за отчетния период са намалели с 4,6% до 73,4 милиарда юана (10,9 милиарда долара). Спадът е провокиран от строгите ограничения, наложени от китайските власти за борба с разпространението на коронавируса, както и от глобалния недостиг на компоненти.

Нетната загуба на Xiaomi за първите три месеца на 2022 г. е 587,6 милиона юана (около 80 милиона долара), докато година по-рано за същия период компанията реализира печалба от 7,8 милиарда юана (1,16 милиарда долара), припомня Блумбърг.

На този фон най-големият китайски производител на смартфони продължава да губи дял на световния пазар, където основните конкуренти Samsung и Apple увеличават продажбите си.

Китайските производители на смартфони изпитват трудности, включително поради строгите мерки, предприети за борбата с коронавируса. Това води до намаляване на търсенето на вътрешния пазар и също така до прекъсване на веригите за доставки.

гръцки преводач Добрич

Най-големите производствени предприятия в Шанхай бяха принудени да работят при строги ограничения за движение на работници от края на март, след като в региона бе регистрирано огнище на коронавирусна инфекция.

Xiaomi се опитва да компенсира спада в бизнеса със смартфони, който представлява около 60% от продажбите ѝ, с потребителски технологии и друга електроника. По-рано стана известно, че компанията е уведомила доставчиците да намалят целевия обем на смартфоните през 2022 г. – от 200 милиона броя на 160-180 милиона броя.

Вижте още:  Apple се върна като голям рекламодател в Twitter

Източник: