агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Япония затяга санкциите срещу Русия

Горната камара на японския парламент одобри с мнозинство поправки в законодателството на страната за затягане на икономическите санкции срещу Русия заради нахлуването й в Украйна. Заседанието беше излъчено на живо на уебсайта на парламента.

По-рано тези изменения вече бяха подкрепени от депутатите от ключовата долна камара. По този начин санкциите бяха окончателно одобрени от японския парламент.

Депутатите подкрепиха решението за изменение на закона за валутния обмен, включително в областта на криптовалутите. Японските закони за обмен на валута изискват от банките да потвърждават, че получателят на паричните преводи не е подложен на санкции. Това обаче не се отнасяше за дружествата за криптовалути. След промените мерките ще се прилагат и за тези фирми, пише БГНЕС.

Японският парламент подкрепи временно увеличение на митата. Става въпрос за увеличаване на митата върху вноса на дървен материал от 4,8% на 8%, на сьомга и хайвер – от 3,5% на 5% и на раци – от 4% на 6%. Мерките за увеличаване на митата ще бъдат в сила поне до април следващата година.

Руската федерация смята, че “замразяването” на международните й резерви е безпрецедентно и ще оспори тези решения, съобщи управителят н…

Японското министерство на финансите оцени общото увеличение на митата върху вноса от Русия на над 30,3 млн. долара. В същото време основните руски експортни стоки – петрол, втечнен природен газ и цветни метали, все още няма да бъдат облагани с мита.

ОЩЕ: Канада ще изпрати тежка артилерия на Украйна, налага още санкции на Русия

Още от АЗИЯ:

Коронавирусът по света: Южна Корея отново е с най-много заразени за денонощие

Вижте още:  Анализ: Защо кризите на световните суперсили са добро нещо?

Защо талибаните забраниха опиума?

Взривове до училища в Кабул, шестима загинали

Израел бомбардира обект в ивицата Газа

Коронавирусът по света: Южна Корея е с най-много заразени за денонощие

Иран заплаши да удари Израел и при най-малка проява

Семейството на бившия вицепрезидент на Газпромбанк е открито убито в Москва

Взрив в Истанбул наложи евакуация на хората от няколко жилищни сгради

Нарушил COVID-карантината тийнейджър отнася рекордна глоба от 51 000 долара

Турция започна военна операция в Северен Ирак

Източник: