агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Японските JIP и Polaris с апетит да купят Toshiba


„10 потенциални инвеститори“ искат да придобият Toshiba (снимка: CC0 Public Domain)

Японските фирми за изкупуване Japan Industrial Partners (JIP) и Polaris Capital Group обмислят да участват с оферти за придобиването на Toshiba Corp, съобщиха източници, запознати с въпроса, цитирани от Ройтерс.

Toshiba, която е засегната от кризи в счетоводството и управлението от 2015 г., създаде специален комитет миналия месец, за да проучи различни „стратегически опции“. Сред тях е и вариантът компанията да бъде купена, след като акционерите гласуваха против подкрепения от ръководството план за преструктуриране.

И двата фонда, далеч по-малки от някои глобални компании за частен капитал, ще трябва да си сътрудничат с партньори, според неназованите източници. Участието на местните фондове се разглежда като критично, тъй като някои от активите на Toshiba – включително отбранително оборудване и ядрена енергия – се разглеждат като стратегически важни в Япония.

Въпреки че не са добре познати в чужбина, Japan Industrial Partners и Polaris Capital Group са участници в редица японски конгломерати. JIP, например, купи бизнеса с камери на Olympus миналата година, както и бизнеса с преносими компютри на Sony Group през 2014 г. Polaris придоби бизнеса с мобилни телефони на Fujitsu през 2018 г.

Toshiba каза, че „10 потенциални инвеститори“ са подписали споразумения за поверителност, без да ги идентифицира. Крайният срок за първоначалните предложения е понеделник.

гръцки преводач Добрич

Японското правителство няма да попречи на чуждестранни инвеститори при евентуално закупуване на индустриални гиганти като Toshiba, при условие, че спазват правилата, които уреждат боравенето с чувствителни технологии, каза наскоро за Ройтерс Такаюки Кобаяши, министър на икономическата сигурност на Япония.

Вижте още:  Бизнесът се готви за протести заради цената на газа

Източник: