агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Загубите на германската икономика от Ковид-19 – до момента 350 млрд. евро

Пандемията от коронавирус е нанесла огромни щети на германската икономика за изми-налите две години. Загубите на добавена стойност достигат 350 милиарда евро, показва анализ на Института за германска икономика в Кьолн (IW).

seo-blog7

Според експертната оценка на IW значителен дял от тези загуби се пада на частното потребление, което се е свило и заради локдауна. Въпреки че БВП на Германия в края на 2022 г. може отново да достигне равнището отпреди началото на пандемията, дори в този случай негативните последици ще продължат да се чувстват.

“Само в условията на силен икономически растеж през следващите няколко години ще стане възможно постепенното ликвидиране на проблемите в добавената стойност и доходите, предизвикани от пандемията“, се подчертава в анализа.

През тази година ФРГ очаква относително малък икономически растеж и увеличение на БВП до 3,5%. През 2021 г. растежът на БВП бе 2,7%, което беше добър резултат на фона на провалената 2020 г.

По-рано Федералното статистическо ведомство във Висбаден съобщи, че инфлацията в Германия е достигнала максималното си равнище за последните 30 години. Цените на стоките и услугите са се покачили през декември 2021 г. средно с 5,3% в сравнение със същия месец на 2020 г. Това е най-високият показател от 1992 г. насам, предават ДПА и БГНЕС.

Още от ЕВРОПА:

Четирима монаси от светогорския манастир „Филотей“ починаха от коронавирус за три дни

гръцки преводач Добрич

Париж: Излизането на Франция от НАТО е безумие, това ще е подарък за Русия

Ковид-19: лекари печелят огромни пари от ваксинации срещу коронавируса

Ваксините: колко от страничните ефекти са самовнушения?

Великобритания: когато трябва да избираш между отопление и храна

Вижте още:  Президентът на Индонезия: Светът не може да върви напред, ако войната не спре

В Брюксел протестират срещу предпазните мерки

Нова и опасна мода: да се заразиш умишлено с Ковид-19

Силвио Берлускони няма да става президент

В Северен Кипър ще се проведат предсрочни избори

След 75 години чакане: в английско семейство се роди момиче

Източник: