агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Заради OneCoin Ирина Дилкинска я грозят 40 години затвор в САЩ

Ирина Дилкинска, юристката на Ружа Игнатова, е екстрадирана в САЩ заради OneCoin – Грозят я 40 години затвор

Американското министерство на правосъдието съобщи, че българката Ирина Дилкинска в понеделник е екстрадирана в САЩ, повдигнато й е обвинение във връзка с криптоизмамата “OneCoin” и трябва да се яви пред съдия.

seo-blog7

Според правосъдните органи във Вашингтон Дилкинска е работила като ръководител на правния отдел на компанията, основана от Ружа Игнатова.

Игнатова, която е в списъка на 10-те най-издирвани от ФБР лица, е в неизвестност от 2017 г., когато служители на Съединените щати издадоха заповед за нейния арест. Тя основава “УанКойн” (OneCoin) – базирана в България компания, която търгува на пазара с криптовалута. “УанКойн” предлага на купувачите комисиона, ако продадат валута на други хора – Понци схема, маскирана като криптовалута. Така инвеститорите са измамени с 3,2 милиарда лири стерлинги.

Прочетете още: Гърция взе облака на Google, ние се занимаваме с Nexo и Ружа

В обвинението срещу Ирина Дилкинска се твърди, че тя е помогнала за създаването на фиктивни дружества с цел изпиране на пари и запазване на имущество, принадлежащо на “криптокралицата” Ружа Игнатова.

Освен това се твърди, че Дилкинска е помогнала на адвоката и съучастник в схемата с “OneCoin” Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона долара. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго замесено лице за ареста.

Прочетете още: Турция направи собствен електрически автомобил (Togg)

Юристката е обвинена в заговор за извършване на измама и в заговор за пране на пари. Всяко от двете обвинения може да доведе до максимална присъда от 20 години затвор.
По публикацията работи: Нели Христова
Източник

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Добрата новина днес: Парното няма да поскъпва от 1 януари