агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Зеленски: Русия умишлено бави преминаването на 150 кораба със зърно (ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че умишлено забавя преминаването на корабите, превозващи зърно за износ в рамките на споразумението, сключено с посредничеството на ООН, и заяви, че 150 кораба чакат да бъдат натоварени.

От юли, когато ООН подписа споразумението с Русия, Украйна и Турция, Киев е изнесъл почти 11 млн. тона зърно и други храни. Срокът на сделката изтича през ноември, но преговорите за удължаване на срока не отбелязват голям напредък, тъй като опасенията на Русия не се вземат предвид по подходящ начин, заяви в четвъртък посланикът на Русия в ООН в Женева.

seo-blog7

Видео, разпространено от Въоръжените сили на Украйна, показа колко усилия употребяват руснаците на фронта,… за да пренасят военните с…

Следете развитието на войната в Украйна тук

Във видеообръщение Зеленски заяви, че закъснението означава, че износът на зърно от Украйна е намалял с 3 млн. тона, което според него е достатъчно за изхранването на 10 млн. души. “Врагът прави всичко възможно, за да забави износа ни на храни… към днешна дата повече от 150 кораба чакат на опашка, за да изпълнят договорните си задължения по доставката на нашите селскостопански продукти”, заяви украинският президент. “Това е едно изкуствено забавяне. То възникна само защото Русия умишлено забавя преминаването на корабите”, добави той, но не даде подробности.

Руските министерства на външните работи и на отбраната не отговориха веднага на запитванията за коментар. По-рано през деня турският президент Тайип Ердоган заяви, че не вижда пречки за удължаване на споразумението. Москва твърди, че западните санкции възпрепятстват собствения ѝ износ на зърно и торове, дори за бедните страни, които се нуждаят от доставките.

Сподели с твоите приятели

гръцки преводач Добрич

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 22.10. – Какво ще се случи при руски ядрен удар?

Франция: Не бива да се задълбочава изолацията на Путин

СЗО: Липсата на физическа активност убива, време е да станете от дивана

Трудното битие на руските войници: Как се пренасят перални на фронта (ВИДЕО)

Задържаха мъж, въоръжен с нож, в близост до британския парламент

Над 85 милиона жертви за 5 часа: Симулация показа какво ще се случи след руски ядрен удар (ВИДЕО)

Путин се зае да реши проблема с алкохолизма

NYT: Къде са руските мъже? Москва вече е женски град след мобилизацията

Украйна потвърди за удара по Антоновския мост, но отрече руската версия за убити цивилни

Британското разузнаване: Русия и Беларус блъфират, за да объркат Украйна

Източник: