агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

100 Кила праща 18-годишната Татяна в Космоса

Миналата седмица родният изпълнител Явор Янакиев, по-известни като 100 Кила, показа какво е да си посланик на доброто и сбъдна една мечта – тази на 18-годишната Татяна Иванова от Добрич, която иска да е първата българска жена полетяла в Космоса, научи HotArena.

seo-blog7

Чрез неговата фондация ” 100 слънца” момичето получава финансиране и през февруари 2022 година ще замине за САЩ, за да участва в академията по проекта PoSSUM  и международния Институт по космически науки.

Пред „Телеграф“ 100 Кила разкрива,  че е избрал именно Татяна да е първата финансирана от фондацията, защото е видял потенциал в нея.

“Аз се запознах с момичето и видях, че тя всъщност е супер подготвена за това, което иска –  да лети. Оценките й са на топ ниво. Тя не ми говори някакви врели-некипели. Моята цел е да помагам на такива деца. Ако мога по някакъв начин да бъда полезен то ще го направя”,  категоричен е музикантът, който ще подкрепя не само музикални таланти.

Килата е имал трудно детство. Завърши средното си образование преди 2 години и е решен да продължи да учи във ВУЗ.

Източник:

Вижте още:  Изтрещя: Киркоров налага с букет рози човек от публиката, нарича колежка „изродка“ (Видео)