агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

6 неща, които трябва да проверите при вземане на кредит от банка

seo-blog7

Банковите финансови институции работят за създаване на модерни и иновативни кредитни продукти, които да отговорят на промененото търсене на потребителите и да задоволят техните нови очаквания. Времето, в което беше нужно да чакате със седмици, за да получите одобрение на молбата си за банков кредит, да представите множество документи и да посочите поръчител, отмина. Банките днес предоставят нови кредитни продукти, които приличат по същество на бързите кредити, отпускат се онлайн и само срещу лична карта и благодарение на които получавате нужните ви финансови средства за минути. Тези лесни кредити от банки са достъпни 24/7 и способни да разрешат бързо финансовите ви проблеми, но следва да проверите 6 ключови неща, преди да посегнете към тях.

Проверете тези 6 неща, преди да изтеглите кредит от банка:

1. Легитимност на финансовата институция, пред която кандидатствате за кредит

Ако офертата е прекалено примамлива и идва от институция, която е неизвестна, не се поддавайте на изкушението и не рискувайте. Доверете се на банкова финансова институция с история и опит в кредитирането, която подлежи на контрол от БНБ и с която личните ви данни и средствата ви са защитени. 

2. Размер на кредита

Обмислете внимателно и прецизно сумата, която ви е необходима. Ако изтеглите кредит, който е недостатъчен за покриване на нуждите ви, трудно ще получите допълнителни средства. Ако изтеглите по-голям кредит от необходимия ви, ще изхарчите парите за незначителни цели и ще ги върнете с лихвата. Добрите сметки в случая са в основата на добрия финансов живот.

3. Преценете финансовите си възможности

Повечето финансови институции, предлагащи лесни и бързи кредити, имат кредитен калкулатор на сайта си, с чиято помощ лесно може да изчислите различните месечни вноски при различен размер и срок на кредита. Изберете такъв срок, при който месечната ви вноска ще отговаря на финансовите ви възможности. Ако месечната вноска е непосилна за вас, няма да съумявате да погасявате кредита, а това ще доведе до наказателни такси и лихви и до лошо кредитно досие, което ще ви лиши от достъп до кредитни продукти за следващите 5 години.

гръцки преводач Добрич

4. Условия, лихви, ГПР

Вижте още:  Как украинските гривни да се обръщат в евро

Запознайте се внимателно с условията на банката, прочетете преддоговорната информация и не пропускайте ситния шрифт, разгледайте лихвените проценти и годишния процент на разходите, сравнявайте предложения и оферти. Често кредитен продукт с ниска лихва, но висок ГПР, се оказва много по-неизгоден от продукт с по-висока лихва, но нисък ГПР. 

5. Проверете възможните начини за изплащане на кредита

За да погасявате своевременно и редовно своя кредит, важни са не само месечните вноски и това те да отговарят на възможностите и дохода ви, но и да имате лесен и удобен начин да го правите. Някои банки предлагат мобилно приложение за следене на плащанията, възможност за погасяване по няколко начина, от които да изберете най-удобния за вас. Това улеснява изплащането на кредита и ви помага да не пропуснете вноска, тъй като сте забравили за нея.

6. Проверете предлага ли кредитната институция застраховка на кредита

Дори да считате, че няма да имате проблем с погасяването на кредита, имайте предвид, че ситуацията бързо може да се промени – загуба на работното място, болест, дълго болнично лечение и други неприятни и непредвидени събития могат да объркат плановете ви и да застрашат сериозно погасяването на кредита или да ви изправят пред невъзможност да го изплатите. Застраховката на кредита ще ви осигури нужното спокойствие, че при непредвидени обстоятелства застрахователят ще поеме няколко вноски или целия креди, като по този начин ще съхраните добрия си финансов живот, както и чистото си кредитно досие.  

Обмисляйки внимателно и разумно и проучвайки тези 6 точки, ще успеете да се възползвате от всички предимства на кредитните продукти, без да застрашавате финансовата си сигурност.

Вижте още:  Парламентът на ЕС одобри правилата за лицензиране на криптовалути

Източник: