агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

България издаде първата в Европа марка на тема „Киберсигурност”


„Днес слагаме символичен финал на „Европейския месец на кибесигурността”, заяви министърът на е-управлението Георги Тодоров (в средата) при валидиране на пощенско-филателното издание
(снимка: Министерство на електронното управление)

Министърът на електронното управление Георги Тодоров и главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Богдан Теофанидис положиха печат върху първото пощенско издание в Европа, посветено на темата „Киберсигурност”. Това стана в присъствието на художника на проекта Теодор Лихо.

„Днес слагаме символичен финал на „Европейския месец на кибесигурността”. Месец, в който основните теми бяха свързани с фишинг и рансъмуер. Бурно развиващите се технологии ни изправят пред предизвикателството да се справяме с тях. Кампанията бе 30 дни, но нашата работа за решаване на проблематиката с кибесигурността продължава”, каза Георги Тодоров по време на валидиране на пощенско-филателно издание.

Министърът заяви, че проведената кампания от България е високо оценена от нашите партньори и от Агенцията на ЕС за киберсигурност (ЕNISA) и благодари на екипа за добре свършената работа.

От своя страна, Богдан Теофанидис коментира, че пощенската администрация у нас „отчита повод за гордост, тъй като именно тя е първата в света, която издава марка на тази тема”, така както преди 75 години първи сме издали марка на тема „Шах”.

Поводът за отпечатването на пощенската марка е 10-годишния юбилей на „Европейски месец на киберсигурността”, с което страната ни отправя своето ясно послание към едно от основните предизвикателства на нашето съвремие.

гръцки преводач Добрич

Посланието, което ще достигне до хиляди българи у нас и по света, както и до колекционерите на филателни продукти, е информираност, бдителност и изграждане на капацитет в областта на киберсигурността.

Вижте още:  Над 800 организации градят LTE или 5G частни мрежи

Художникът Теодор Лихо е използвал нестандартния за маркиздаването квадратен размер на пощенска марка, която се чете завъртяна на 45 градуса, QR код и цветови модел RGB. Пощенската марка със специален пощенски печат е с тираж 5 500 броя и номинална стойност 1,25 лв.

Източник: