агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

BASF и BMW Group разчитат на възобновяеми суровини за автомобилни покрития

seo-blog7

BASF и BMW Group разчитат на възобновяеми суровини за автомобилни покрития
BMW Group е първият автомобилен производител, който се довери на по-устойчиви автомобилни OEM покрития, сертифицирани според подхода на BASF за баланс на биомасата. BMW Group избра да използва e-coat CathoGuard® 800 ReSource на BASF Покрития в заводите си в Лайпциг, Германия и Рослин (Южна Африка) и iGloss®matt ReSource clearcoat в цяла Европа. Използването на тези по-устойчиви версии на продукти за покрития на превозни средства позволява избягване на  около 40% CO2 на слой боя. Това ще намали количеството CO2, отделяно в централите, с повече от 15 000 метрични тона до 2030 г.

„Като най-големият доставчик на химически продукти за автомобилната индустрия, ние сме наясно с нашата отговорност да подкрепяме клиентите си с иновативни и екологично ефективни решения. Подходът на баланса на биомасата ни позволява да направим нашите решения за покрития още по-устойчиви, като същевременно запазваме същото качество. Радваме се, че BMW Group избра да бъде пионер в автомобилната индустрия и че нашите продукти са ключов елемент за постигането на техните амбициозни цели за устойчивост“, каза д-р Маркус Камиет, член на борда на изпълнителните директори на BASF SE.

„Чрез намаляване на използването на изкопаеми суровини, ние можем да запазим природните ресурси и същевременно да намалим въглеродните емисии. За да постигнем това, ние все повече разчитаме на иновациите за устойчивост в нашата мрежа от доставчици“, каза Йоахим Пост, член на управителния съвет на BMW AG, отговарящ за закупуването и мрежата от доставчици. „Иновативните бои на базата на възобновяеми суровини са важна стъпка в тази посока“, допълни той.

Всяка година BMW Group произвежда средно около 250 000 автомобила в заводите си в Лайпциг и Рослин.

Вижте още:  БНБ затяга жилищното кредитиране

Като технология за защита от корозия с оптимална защита на ръбовете, CathoGuard 800 e-coat помага на милиони автомобили да живеят по-дълго. 

Неговата версия с балансирана биомаса – CathoGuard 800 ReSource, добавя намален въглероден отпечатък към ефективността на материала на приложението e-coat, без да се променя формулировката на продукта.

В хода на процеса на балансиране на биомасата на BASF, възобновяеми суровини като бионафта или биометан от органични отпадъци вече се използват като суровини при производството на основни химически продукти и се подават в производствената мрежа. Съотношението на био-базирани суровини след това се разпределя към конкретни продукти за продажба, като се използва сертифициран метод. Този атрибуционен модел е сравним с принципа на зеленото електричество. Независим сертификат потвърждава, че BASF е заменила количествата изкопаеми ресурси, необходими за продавания продукт, балансиран от биомаса с възобновяеми суровини.

гръцки преводач Добрич

За дивизия „Лакове и бои“ на BASF

Дивизия „Лакове и бои“ е глобален експерт в разработването, производството и маркетинга на иновативни и устойчиви автомобилни OEM и рефиниращи покрития, декоративни бои, както и приложени повърхностни технологии за метални, пластмасови и стъклени основи за множество индустрии. Това портфолио се допълва от “Beyond Paint Solutions”, които позволяват нови приложения с иновативни повърхности. Ние създаваме усъвършенствани решения за производителност и стимулираме иновацията, дизайна и новите приложения, за да отговорим на нуждите на нашите партньори по целия свят. BASF споделя умения, знания и ресурси на интердисциплинарни и глобални екипи в полза на клиентите, като управлява мрежа от обекти в Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азиатско-тихоокеанския регион. През 2021 г. дивизията „Лакове и бои“ постигна глобални продажби от около 3,44 милиарда евро.

Вижте още:  Намаляват новите кредити и депозити през април

Решения отвъд вашето въображение – покрития от BASF. За повече информация относно Дивизия „Лакове и бои“  и неговите продукти, посетете www.basf-coatings.com

За BASF

В BASF създаваме химия за устойчиво бъдеще. Комбинираме икономическия напредък с опазване на околната среда и социална отговорност. В групата BASF работят около 111 000 служители, които допринасят за успеха на нашите клиенти в почти всички сектори и почти във всяка страна по света. Нашето портфолио е организирано в шест подразделения: „Химикали“, „Материали“, „Промишлени решения“, „Технологични решения за повърхности“, Хранене и грижа“ и „Решения в земеделието“. През 2021 г. BASF генерира продажби от 78,6 милиарда евро. Акциите на BASF се търгуват на Фондовата борса във Франкфурт (BAS) и като Американски депозитарни разписки (BASFY) в САЩ.
Още информация за BASF Bulgaria  – www.basf.com/bg

Източник: