агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Бащата на Лена Бориславова – крупен бизнесмен

Лена Бориславова не произлиза от обикновено семейство, а баща й се оказва крупен бизнесмен, узна HotArena.

seo-blog7

Таткото на близката до премиера Кирил Петков и негова лична говорителка е собственик на 2 фирми и съдружник в още 2. Здравко Бориславов развива бизнес за внос на медицински материали. Според данните в Търговския регистър една от фирмите му е отчела оборот от 896 хиляди лева за 2019 година. За предходната година – 782 бона, а за останалите преди това – между 250 и 600 хиляди. Другият бизнес на бащата на Лена е локализиран в Софийския квартал Люлин и пак се занимава с търговия с медицинска техника и абонаментна поддръжка, както и други търговски дейности. 

Освен това Бориславов е и съдружник в медико-диагностична лаборатория на територията на град Сливен, която се занимава с извънболнична помощ за специализирани медицински изследвания, както и още една такава в Перник. Има участие и в дентален център в столицата. По-малката сестра на Лена – Маргарита, е лекар анестезиолог. До миналата година е работила в Пирогов, но неудовлетворена от заплащането, емигрира във Франция. Към момента тя практикува в болница в покрайнините на Париж. 

Майката на Лена и Маргарита не е публична личност и единственото, което се знае за нея е, че е експерт в сферата на човешките ресурси. Говорителката на премиера е единствената с юридическо образование във фамилията и била гордостта им заради дипломата си от Харвард, пише Ретро. 

Източник:

Вижте още:  Преслава навърши пълнолетие