агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Без туристически пътувания и командировки от Франция до Великобритания и обратно от 18 декември

От 18 декември нататък пътувания от Франция към Великобритания и от Великобритания към Франция няма да могат да се правят, освен ако не са “наложителни”, независимо дали сте ваксинирани или не сте ваксинирани срещу коронавирус. За наложителни не се считат пътувания с цел туризъм, както и командировки заради бизнес.

seo-blog7

За наложителни причини се смятат пътуване на британски и френски граждани и членовете на техните семейства, както и на граждани на ЕС и членовете на техните семейства, които живеят във Франция или които преминават транзитно през Франция, за да достигнат държавата на своето местоживеене в ЕС. Същото се отнася и за професионалните здравни работници, които работят срещу разпространението на COVID-19, за студенти, записани във висши учебни заведения или в предварителни курсове за записване във висше учебно заведение във Франция, за транспортни работници в сухопътния, морския или въздушен транспорт, включително тези, които превозват стоки, предназначени за Франция или които преминават транзитно през Франция. Пътуванията на граждани с въздушен транспорт и преминаващи транзитно през Франция, като престояват до 24 часа в международната транзитна зона, също са включени в наложителните причини.

От СЗО предупредиха, че хората, които не са напълно ваксинирани срещу коронавирус и които са уязвими към болестта, включително хората н…

Също така е необходимо ваксинираните граждани да представят и негативен PCR или антигенен тест, направен в последните 24 часа преди пътуването. Досега това изискване се отнасяше само за неваксинираните.

Всички пътуващи от Великобритания, независимо дали са ваксинирани или не, трябва предварително да се регистрират на специална електронна платформа, която позволява да посочат и регистрират техния адрес по време на престоя им във Франция. Чрез тази платформа ще бъде генерирано разпореждане на префектурата за спазване на задължителна изолация на място по избор на гражданина. Задължението за спазване на изолация може да бъде отменено след 48 часа, ако гражданинът представи отрицателен резултат от PCR или антигенен тест.

Вижте още:  Русия уведоми официално САЩ, че ще проведе учения на ядрените си сили

Формулярът за електронна регистрация е наличен ТУК!

гръцки преводач Добрич

Подробности за режима на пътуване до Франция са публикувани на интернет страницата на МВнР.

Франция ще затегне ограниченията за пътуване до и от Великобритания, за да забави разпространението на варианта Омикрон на Covid-19, ко…

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Париж на тел.: +33 1 45 51 85 90, както и на телефон за спешни случаи в извънработно време и в почивните и празнични дни +33 /0/ 6 21 84 95 15.

Източник: