агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Бойко Найденов: Има и помощ от полицията в трафика на мигранти

“Тук по-скоро проблемът е в липсата на държавност в последно време. Постоянно се сменят правителства, постоянно сме в криза, но специално в областта на правосъдието този проблем ескалира”, заяви бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов в студиото на “Денят ON AIR”.

seo-blog7

Според него част от трафика на мигранти се осъществява с помощта на МВР и тези схеми могат да бъдат разбити, ако има политическа воля. По думите му говорим непрекъснато за голямата корупция, която убива, а последният случай също е корупция.

Още по темата

26 авг 2022 19:50

47

26 авг 2022 13:39

117

гръцки преводач Добрич

26 авг 2022 13:08

210

“Този младеж в момента е задържан, предстои наказателен процес срещу него, нека да видим съдът какво ще приеме накрая. В качеството си на адвокат бих казал, че има много големи резерви към такова обвинение за умишлено убийство. Не виждам как този младеж е имал какъвто и да било мотив да убива тези хора”, обясни Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Той постави редица въпроси: Защо този автобус е стигнал от Малко Търново до Бургас, без да бъде спрян? Как този автобус, който е абсолютно бракуван, от 2 седмици продаден, се движи някъде по страната с фалшиви регистрационни номера? В същото време постоянно текат акции за проверка на наркотици и алкохол и се отчитат по 20 души хванати – как никой не спря този автобус?

Неговото мнение е, че бежанците са най-малкият ни проблем, а “Гранична полиция” трябва да изпълнява своите задължения на границата, където е построена ограда. Те трябва да я поддържат, да използват всички технически средства, които са заложени.

Вижте още:  Борисов: С "хартиен локдаун" се опитваме да излъжем туристите

“Представяте ли си, че един граничен полицай на най-ниско ниво, който видимо забогатява в рамките на 2-3 години, ще бъде държан от ръководителя, ако той не получава нещо. Има една верига, в която се покриват взаимно. В цялата тази верига едно слабо звено ако има, тя се къса и всичко пропада”, каза Найденов.

Той смята, че проблемът се корени в липсата на държавност и целенасочено са разрушени структурите, които са работили за борба срещу престъпността.

Вижте идеото с целия разговор.

Източник: