агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

При сблъсък между ПП и ГЕРБ на вота – ще пропадне ли БСП?

При сблъсък между ПП и ГЕРБ на вота - ще пропадне ли БСП?

seo-blog7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се показа като коректен коалиционен партньор, аз бих казал – като прекалено коректен, към „Продължаваме Промяната“ (ПП), защото ПП не бяха коректни към БСП. Това каза председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев в Стара Загора, цитиран от БТА.

Още по темата

29 юли 2022 16:44

99

гръцки преводач Добрич

Според него „Продължаваме Промяната“ като че ли съзнателно “закопаваха” БСП.

Той смята, че има риск на предстоящите избори да се получи сблъсък между ГЕРБ и ПП, а БСП да пропадне.

Знаете, че на всички избори е най-важно кои са двете политически сили, които правят големия сблъсък. Най-големият риск е дали ще можем да се справим като партия, да измислим наша алтернатива, посочи Станишев.
За съжаление в това правителство имаше заложени няколко основополагащи дефекта, които доведоха до неговия ранен финал, коментира още председателят на ПЕС.

Първо – нито един от спорните въпроси между партиите в коалицията не беше залегнал в програмата за управление, което доведе до това, че когато се сблъскваха с всяка противоречива теза в хода на управление, възникваше криза, посочи Станишев и добави, че това е довело до голямо напрежение между партиите.

Като втори проблем той посочи липсата на механизъм за изглаждане на спорове.

Трето – за едно коалиционно напрежение е изключително важна политическата култура. Ако не се уважават лидерите на партиите, се получава това, което се получи, добави той.

 

Източник:

Вижте още:  Ще се ускори ли ваксинацията след добавката за пенсионери?