агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

“Булгаргаз” с прогнозна цена от 142,11 лв./MWh за газа през юли

“Булгаргаз” оповести прогнозата си за месец юли, според която природният газ трябва да поевтинее с около 50 стотинки за мегаватчас спрямо цените за миналия месец.

seo-blog7

Прогнозната цена на природния газ за юли е 142,11 лева за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) или 72,66 евро за мегаватчас, изчислена по фиксинга на БНБ, съобщиха от “Булгаргаз”. Прогнозната цена е образувана на база прогнозни стойности на ценообразуващите компоненти към 11 май.

За сравнение, цените на европейските газови пазари за доставка през месец юли на 11 май са в приблизителен размер от 95,50 евро за мегаватчас (или 186,78 лева за MWh), съобщават още от газовото дружество, цитирани от БНР.

Окончателно предложение за утвърждаване на цена на природния газ за юли 2022 г. ще бъде депозирано от “Булгаргаз” в КЕВР на 1-ви юли, отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към края на месец юни.

На 1-ви април КЕВР определи, че през четвъртия месец на годината синьото гориво ще струва 142,59 лева за мегаватчас.

Газовата ни компания все още не е пресметнала обаче по какви цени ще се продава горивото през текущия месец май.

Очаква се това да стане в края на тази седмица и след одобрение на цената от енергийния регулатор тя да влезе в сила със задна дата от началото на месеца.

гръцки преводач Добрич

Междувременно енергийното министерство започна проверка на “Булгаргаз” за начина на формиране на цените за този месец, резултатите от която се очакват в утрешния ден.

Източник:

Вижте още:  Работна група ще търси начин за намаляване на цените на горивата