агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Бургас е притегателен център за млади български семейства

При много голям интерес премина бизнес дискусията на сайта за обяви за недвижими имоти Imoti.net в Бургас. Работната среща под надслов „За по-добра среда на живот в Бургас“ се проведе на 23 юни в Гранд Хотел & СПА Приморец, а водещ беше Снежана Стойчева, управител на Imoti.net. В дискусията участие взеха представители на имотния бранш и бизнеса, които очертаха актуалното състояние на пазара на недвижими имоти в Бургас и региона.  

seo-blog7

Всички анализи на пазара на недвижими имоти сочат, че Бургас е притегателен център за млади български семейства с добри доходи. Това отбеляза Даниела Иванова от Пощенска банка и уточни, че кредитополучателите са основно семейства до 45 години, чийто доход е нараснал с 33% през изминалата година, в сравнение с 2020 година.
 
Анализ на пазара на жилищни имоти направи управителят на агенция Ай Брокерс Николай Господинов. Той посочи, че през първото тримесечие на 2022 година са издадени 141 разрешителни за строеж на жилищни сгради за 501 жилища. По негови думи новото строителство е от много голямо значение, тъй като то определя и стойността на съществуващите жилища в тези райони. При проследяване на сделките с жилищни имоти през последните 4 години се наблюдава устойчив ръст, като изключение прави 2020 г. поради пандемичната обстановка. По данни на реализирани сделки на агенцията, ръстът в средните цени на имотите в Бургас е между 37% и 55% за същия период. Днес средните цени в Център, Лазур и Зорница надхвърлят 1400 евро на кв.м.

По време на работната среща, организирана от Imoti.net, Иван Василев от агенция Капитал Естейт направи анализ на пазара на ваканционни имоти. Той отбеляза, че е налице твърде голямо търсене на ваканционни имоти, но малко предлагане. Средните цени са отбелязали ръст спрямо юни миналата година от 10 до 40% в зависимост от локацията. Продължава най-голямото търсене на имоти в комплекс Слънчев бряг, особено от чуждестранни купувачи.

Вижте още:  Драги иска ЕС да договори таван за цената на руския газ

Василев посочи, че поради добрата инфраструктура и близост до магистралата, предпочитани са ваканционните комплекси на север от Бургас. Почти 90% от продавачите са руски граждани, което затруднява извършването на сделки в кратки срокове поради наложените санкции. Той коментира още, че българските купувачи предпочитат да купуват на юг от Бургас.

Даниела Иванова от Пощенска банка коментира, че усвоените жилищни кредити в Бургас през изминалата година, спрямо 2020 г., са 36% повече, а само през първото тримесечие на тази година ръстът, спрямо същия период на 2021 година, е 73%. По нейни думи с 15% се е увеличил размерът на жилищния кредит.

Какво прави община Бургас, за да превърне града в още по-добра среда на живот? По време на бизнес дискусията на Imoti.net, отговор на този въпрос даде гл. арх. на града арх. Емил Бурулянов. Той представи изграждането на нови промишлени зони в Индустриалния и логистичен парк, предстоящото изграждане на жилищни сгради в кварталите Изгрев и Славейков. Бурулянов разкри, че в селата Маринка, Твърдица, Димчево, Извор и кварталите Банево, Ветрен и Крайморие предстои изграждане на еднофамилни къщи и вили.

По негови думи от голямо значение за развитието на града са и новите обществени сгради – училища, детски градини и многопрофилна детска болница. Големите инфраструктурни проекти за изграждане на ВиК и пътна инфраструктура, както и създаване и реновиране на нови зелени пространства в града са онези важни части от наистина добрата среда на живот в този красив черноморски град.

гръцки преводач Добрич

Бизнес дискусиите се осъществяват в унисон с цялостната мисия на водещия сайт за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, да стимулира прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите. Те са част от програмата на „Годишните награди на Imoti.net“, които през 2022г. се провеждат за седма поредна година и отличиха най-добрите в сектора на недвижимите имоти за изминалата 2021 година.

Вижте още:  МВФ: Икономическите последици от войната ще бъдат опустошителни

Генерален партньор на “Годишни награди на Imoti.net” е Пощенска банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи. Събитието се провежда с подкрепата на Bulgarian Properties, ERA недвижими имоти, ЗАД „Армеец“, Сандер Корект недвижими имоти, Явлена недвижими имоти, Софконсулт и FREYWILLE. Официален автомобилен партньор на събитието: Порше София Изток и Volkswagen.

Институционални партньори са Български Съвет за Устойчиво Развитие, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), PropTech Bulgaria, Френско-българска търговска и индустриална камара, Германо-Българска индустриално-търговска камара и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR, Money.bg, сп. BusinessGlobal, Градът Медия Груп, вeстник „Строител“ и Stolica.bg.

 

Източник: