агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Данчето и нейни колеги бесни от отношението към пенсионерите

Бясна на отношението на държавата към пенсионерите и конкретно към коледната надбавка от 70 лв. е знаменитата певица Йорданка Христова.

seo-blog7

“Темата за коледната надбавка за пенсионерите е само част от цялото безумно отношение на държавата към пенсионерите. А то е обидно! Всички пенсии трябва да се преизчислят наново!”, ядосва се Христова. Естрадната легенда бе първата, която след промените повдигна нерешения и досега проблем за достойно заплащане по възраст за всички свои колеги.

На подобно мнение са и други нейни колежки. Силвия Кацарова например е категорична, че добавката няма да стигне за нищо, макар да е ход в правилна посока.

 

Силвия Кацарова

Силвия Кацарова

 

“Може ли да си оставим хората да гладуват?! Управляващите години наред само ни лъжат лъжичка по лъжичка и постоянно казват как няма пари, а хвърлят средства за всякакви глупости! Но за опазването на живота на родителите ни и на родовете ни не се прави нищо!”, пали се българската Тина Търнър.

гръцки преводач Добрич

“Че какво са 70 лева? Дали ще стигнат за една коледна вечеря? Отивам да пазарувам, нищо кой знае какво не съм купила, а се чудя къде са се стопили 50 лева. Ето, и за бедстващите хора от карловските села, чието положение е отчайващо, а те са буквално захвърлени, студуващи и гладуващи, не се прави нищо. Не бива нашите родители, нашите деди да бъдат оставени да ровят по кофите!”, роптае певицата.

Кацарова призна, че се е уморила от “празни приказки”. “Само се говори и нищо не се върши. Управляващите просто си правят пиар”, каза поп звездата. Повод за негодувание от пенсионната политика на държавата има и Маргарита Михнева. Легендарната телевизионерка разкри, че 48-годишният й трудов стаж е оценен на 460 лева месечно.

Вижте още:  Тоца забогатя от лекарство за ковид, пръсна над 80 000 лева за обувки и бижута

Маргарита Михнева

Маргарита Михнева

 

“Коледната надбавка няма да промени нищо в положението на пенсионерите у нас. Мога ли с тези пари да си платя лекарствата и изследванията?”, възмущава се известната журналистка.

Нейното мнение за живота, на който са обречени пенсионерите в България, е крайно негативно. “Нямаш ли близки и роднини, които да ти помагат, си осъден на смърт!”, не пести черните краски Михнева.

“Трагедия е да живееш тук с пенсия!”, обобщава тв звездата от близкото минало.

За разлика от тях, има и такива, които са доволни от парите, които най-възрастните ще получат за празниците.

“Тази сума ще зарадва не само бедните, но и по-богатите пенсионери, защото на всеки човек му е приятно да получи нещо за празниците”, казва певицата Мими Иванова. – “Ако могат, да продължат така. В нашия календар има много празници”, препоръча на държавниците ни изпълнителката на “Майчице свята”.

Певицата не пропусна да спомене, че и тя, и съпругът й Развигор Попов “не получават дори минималната пенсия”.

Мими Иванова и Развигор Попов

Мими Иванова и Развигор Попов

 

“Заради изгубени архиви на Концертна дирекция на нас и на много наши колеги им се губят от 5 до 8 години при изчисляването на пенсиите. Но Развигор повече се е занимавал през годините с тези неща”, каза още Мими Иванова.

Тя е благодарна на съдбата, че не разчита само на пенсията, а още е активна и има много изяви.

“Имам един дългогодишен фен, който е запазил афиши от мои концерти и се вижда как сме пълнили стадиони. Могат ли да се скрият тези доходи от държавата? Нали всичко тогава беше пронумеровано и прошнуровано. Но въпреки това данъците, които сме платили върху хонорарите си и които са влезли в бюджета, не бяха взети предвид при изчисляването на пенсиите ни, за разлика от премиите”, възмущава се певицата. Въпреки това Мими Иванова намира сили “да не се вайка” и споделя, че “не се тръшка” за малката си пенсия, защото по думите й “няма смисъл”.

Вижте още:  Лорд Евгени Минчев: Три синджира роби по Малина, Немска да патентова прическата си! (И още + снимки)

Почти на същото мнение като нея е и именитата сатирична актриса Латинка Петрова.

“За мен 70 лева е уважителна сума. По-рано бяха 50”, коментира за вестника близката приятелка на Георги Парцалев.

Актрисата обаче съжалява, че България не е разделена на кантони, за да могат общините, които имат списъците на всички нуждаещи се хора, да откликват бързо.

Латинка Петрова

Латинка Петрова

 

“България е малка, в градчетата и особено в селата всички се познават, затова на място може да се реагира най-правилно. Но общините явно не могат да разполагат свободно с бюджетите си без одобрението на централната власт”, смята Латинка.

Тя препоръчва на културтрегерите, отговарящи в общините за “хората на духа”, да се заемат сериозно със задълженията си и да оказват реална помощ на онези от тях, които са в незавидно материално положение.

“От друга страна, колкото и уважителни да са тези 70 лева, все пак това е уравниловка. Ако хората с пенсия 2000 лева например не получат тази надбавка, сумата за пенсионерите с малки пенсии щеше да бъде много по-голяма”, каза популярната комедиантка.

Източник: