агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Депутатите не посмяха да си махнат окончателно зеления сертификат

Зелен сертификат, за да работят депутатите в парламента, може да бъде искан. Предложение това да не може да стане имаше от „Възраждане”, със следния текст в Правилника за дейността на парламента: “Правото на народните представители за достъп до сградата на Народното събрание не може да бъде ограничавано“. Този текст не беше приет, а тепърва трябва окончателно да има обсъждания и гласувания по конкретни предложения за зеления сертификат.

seo-blog7

Не може да има ограничаване на достъп чрез зелен сертификат. Утре някой отвън може да реши, че нямаш достъп до работното си място, защото имаш 5-6 дози ваксина срещу коронавирус, а трябва да са 7-8. Тази теза изложи лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов при обсъждането на Правилника за организация и дейността на Народното събрание. Партията му предлага да няма зелен сертификат за влизане и работа в парламента.

Парламентарната група на „Има такъв народ“ настоява да не се налагат дискриминационни мерки със зеления сертификат, които о…

Явор Божанков от БСП обаче не се съгласи и напомни на Костадинов, че в парламента работят и много хора с придружаващи заболявания. Освен това – зеленият сертификат се издава на база заповед на здравния министър, а това право се гарантира по закон заради извънредната епидемична обстановка, в каквато България е и в момента. Зеленият сертификат не е ограничаване на права, а запазване на права, настоя той. Но от “Възраждане” му отвърнаха, че заповедта на здравния министър е административен акт, а не закон.

Мисля, че единствено можете да повикате охраната да измери температурата на колегата, тъй като той очевидно не знае какво говори, иронизира Божанков депутата от “Възраждане” Цончо Ганев в спор кой колко разбира юридическите разпоредби.

Вижте още:  Човешки папиломен вирус - виновникът за рака на маточната шийка

Десислава Атанасова от ГЕРБ предложи дебатът дали да има или да няма зелен сертификат в парламента да е дебат за следващата седмица. Колегата ѝ Маноил Манов пък защити новото предложение на ГЕРБ – да отпадне зеления сертификат навсякъде. Припомняме, че първото предложение на ГЕРБ за зеления сертификат беше отхвърлено – с него можеше депутати да работят дистанционно и да не им трябва зелен сертификат.

гръцки преводач Добрич

Какво е най-обхватното предложение за зеления сертификат и парламента – ВИЖТЕ ТУК!

Рискът от следваща вълна е предвидим на 100%, защото разпространението на Омикрон ще е доста по-бързо. Ако протече като по-тежка вълна …

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Кога тестовете имат най-голям шанс да уловят КОВИД – обяснението на проф. Ива Христова

Спад в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Ситуацията с парите в най-големите болници в България – зависи от болницата

Уволниха част от протестиращите служители на болницата във Видин

Александър Симидчиев поиска нова широка информационна кампания за ваксинирането

Над 2000 нови случая на коронавирус, 76 души са починали за денонощие

Източник