агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Вписали сред жертвите на COVID и момче, починало след катастрофа

13-годишно момче почина след тежка катастрофа, но името му се оказа в системата, вписано като жертва на COVID-19. Случаят се развива на територията на две области, но финалът е в държавната болница в Плевен, съобщава NOVA.

Между Луковит и Златна Панега е село Петревене. В понеделник вечерта лек автомобил с четирима души се удря челно в тир на изхода на населеното място. Сред тежко ранените е и 13-годишният Васил.

seo-blog7

Броят на новите случаи на коронавирус намаля и като абсолютно число, и като процент. 3207 са новооткритите случаи за 11 ноем…

Той е откаран в болницата в Плевен. Преди да бъде опериран му е направен тест за COVID-19.

„На пациентите, които попадат за лечение, се вземат тестове. И неговият тест е излязъл положителен”, обяснява говорителят на УМБАЛ „Г.Странски” Момчил Цветков.

13-годишният Васил Петков е качен в хирургия, но по-късно умира от тежките травми. Така е отбелязано и в смъртния акт. „Причината за смъртта на момчето са травми несъвместими с живота получени при тежко ПТП”, добавя Цветков.

Това е обяснено и на родителите на момчето. На следващия ден, обаче, в единния информационен портал излиза ето тази информация: “13-годишно момче е сред жертвите на коронавируса”, като нямало информация за придружаващи заболявания. Справка в системата показва, че информацията е подадена от плевенската болница и става дума за същото момче, починало след катастрофата.

гръцки преводач Добрич

От Actualno.com отправихме въпроси към Изпълнителната агенция по лекарствата към здравния министър по Закона за достъп до обществена ин…

Този факт предизвика учудване в село Петревене и родителите на починалото дете.

В Спешното отделение на плевенската болница отказаха информация кой е вписал починалия Васил в системата, като жертва на COVID-19.

Вижте още:  Mирослав Ненков: Новият здравен министър да въведе задължителна ваксинация от 1 февруари

Източник