агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Елените могат да се превърнат в едни от най-големите разпространители на COVID-19

Учените получиха още едно потвърждение, че коронавируса може да се разпространява сред белоопашатите елени. Ново проучване установи, че животните, живеещи в Айова, се заразяват с вируса както помежду си, така и от хората.

seo-blog7

“Коронавирусът беше открит в тъканите на около една трета от елените, които изследвахме в Айова между септември 2020 г. и януари 2021 г. Тези инфекции са резултат от многобройни контакти с хора, както и с други болни животни”, пишат изследователите.

Броят на смъртните случаи от коронавирус в световен мащаб премина 5 милиона, според данните на университета “Джонс Хопкинс”, обобщени о…

SARS-CoV-2 може да проникне не само в хората, но и в други бозайници. Сред тях са макаци резус, норки, порове и котки, като всички тези животни се повлияват от инфекцията почти по същия начин, както и хората.

Друг обект на изследване е белоопашатият елен (Odocoileus virginianus). Американски учени многократно са отбелязвали, че коронавирусът може да проникне в организма на тези животни.

Това привлича вниманието на ветеринарните лекари, ръководени от професор Вивек Капур от Университета в Пенсилвания. Учените се интересуват как точно се разпространява коронавирусът сред елените и събират лимфни проби от 283 животни от вида Odocoileus virginianus, обитаващи гори и зоопаркове в Айова. PCR тестовете показват, че в лимфните възли на всеки трети елен има следи от новия тип коронавирус. По-голямата част от инфекциите са възникнали между ноември 2020 г. и януари 2021 г., по време на пика на втората вълна на епидемията в САЩ.

гръцки преводач Добрич

Генетичният анализ на пробите от SARS-CoV-2 показва, че някои от инфекциите са се появили само в рамките на животинската популация, докато други са били прихванати от северни елени след контакт с хора. Поради тази причина учените се опасяват, че белоопашатите елени могат да се превърнат в един от най-големите естествени резервоари на инфекцията в страната – в тяхната популация вирусът може да се развива и мутира.

Още от АМЕРИКА:

Мъск дава 6 млрд. долара за битката със световния глад, но при едно условие

Измама с криптовалута, вдъхновена от Squid Game, ощипа инвеститори с над 3 млн. долара

Чуждестранното кино процъфтява в пандемията

Реквизиторът на Болдуин призна, че е допуснал грешка

Пентагонът изтри хиляди снимки и видеа от войната в Афганистан

Доналд Тръмп обвини Байдън, че е заспал на срещата за климата

Източник: