агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Ген. Попов: Войната вече не е за Украйна и Русия, а за разпределение на влияние

Конфликтът в Украйна с всеки изминал ден се разширява.

seo-blog7

Никой не знае какъв ще е изходът. Най-важното е, че няма печеливши в тази война – нито Украйна, нито Русия, нито Европа, нито ние. Това е в основата на цялото разочарование и усещане за несправедливост. Какъвто и мир да има, ще бъде много трудно да се намери баланс. Този конфликт ще даде отражение в бъдещите настроения на хората. Войната не се забравя толкова лесно. Може да се намери временно решение, трудно е да се намери дългосрочно решение за стабилен мир”, коментира бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в студиото на “Опорни хора”.

По думите му нови хора от различни държави се включват, което не е добре. Отиваме към повече жертви и несигурност. Не мога да разбера какво ще спечели Путин – дали Украйна ще му стане по-приятелска страна, дали НАТО ще стане по-благосклонна към Русия – не. Войната вече не е за Украйна и Русия. А за разпределение на световните сфери за влияние, всеки трябва да си намери място и  баланс”, заяви ген. Попов пред Bulgaria ON AIR.

Ролята на Китай той определи като печеливша в ситуацията.

“Китай заема позиция, която е печеливша – когато двама се карат, третият печели. Което е опасно за Русия – тя произвежда 10 пъти по-малко от Китай”, каза бившият началник на отбраната.

А в позицията на България той посочи като основен проблем липсата на единодействие.

“Украйна отвори кутията на Пандора и ние нямаме много решения. Ще трябва да преориентираме икономиката си, да търсим нови суровини. Ще се преориентира външната и вътрешната политика. Ние трябва да имаме визионерско виждане – за 5-10 години напред. Ако продължаваме да се караме  – ще допуснем огромна грешка”, посочи той.

гръцки преводач Добрич

 

Вижте още:  България затваря пристанищата си за руски кораби

Източник: