агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Hyundai открива в Сингапур уникален роботизиран завод за електромобили

Около 200 робота се занимават с операции като сглобяване и инспекция, което позволява на хората да се съсредоточат върху по-креативни и продуктивни задачи, заявиха от Hyundai

seo-blog7

Hyundai Motor Group официално откри силно автоматизирано предприятие в Сингапур, което очаква да играе решаваща роля в стратегията за електрификация през следващите десетилетия, внедрявайки роботи и нови производствени методи.

Центърът за иновации на Hyundai Motor Group в Сингапур обхваща седем етажа и може да произвежда до 30 000 електрически автомобила годишно, според Hyundai. Той функционира от началото на тази година, като в него се произвеждат автомобили Ioniq 5 и напълно автономни роботизирани оси. Ioniq 6 ще се присъедини към производствената гама през 2024 г.

Прочети още: Шефът на Binance подава оставка, крипто борсата ще плати 4 милиарда долара глоби

“HMGICS ще се утвърди като един от двата иновационни стълба на Hyundai Motor Group, които ще ръководят бъдещето на компанията в ерата на електрификацията през следващите 50 години”, се казва в изявление на Hyundai от вторник. “Съоръжението ще служи като тестова база за разработване на бъдещи решения за мобилност”.

Във фоайето на сградата е изложен Ioniq 5, в непосредствена близост до Pony – първият автомобил, който Hyundai пуска през 70-те години на миналия век, спомагайки за раждането на автомобилната индустрия в Южна Корея.

Характерна особеност на съоръжението с площ 86 900 кв. м е т.нар. клетъчна производствена система, в която хора и роботи работят рамо до рамо, заменяйки традиционния подход за производство с конвейерна лента. Около 200 робота се занимават с операции като сглобяване и инспекция, което позволява на хората да се съсредоточат върху по-креативни и продуктивни задължения, заявиха от Hyundai.

Вижте още:  Средната цена за имот в София достигна 1350 лв. за кв.м

Преди три години министър-председателят на Сингапур Ли Хсиен Лун присъства на церемонията по откриването на центъра, като тогава го определи като голяма стъпка напред за Hyundai и първият по рода си в света. Той заяви, че този център ще проправи пътя за още по-сериозни инвестиции от страна на южнокорейски компании.

гръцки преводач Добрич

Прочети още: Робот охранител патрулира по улиците в Цюрих

Сградата разполага и с 618-метрова писта на покрива за тестово шофиране и интелигентна ферма, в която роботи работят по производството на зеленчуци, част от които ще бъдат използвани в ресторант, чието откриване е планирано за следващата година. Само 1% от земята в Сингапур е предназначена за земеделие, а градът-държава внася 90% от консумираната храна. Целта е до 2030 г. 30% от храната да се произвежда на място.

Hyundai Motor Group включва Hyundai Motor Co, Kia Corp, луксозната марка Genesis и подразделението за части и услуги Hyundai Mobis Co. Планирайки да произвежда над 3,6 млн. електромобила годишно до края на това десетилетие, групата изгражда много по-голям завод в Улсан, Южна Корея, с капацитет за производство на 200 000 електромобила годишно, и друг в американския щат Джорджия, с годишен капацитет за 300 000.

Прочети още: New Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore

“Това е нещо повече от фабрика”, казва Алпеш Пател, ръководител на технологичните иновации в HMGICS. “Всъщност става дума за експеримент на цял бизнес модел.”
Източник