агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Робот охранител патрулира по улиците в Цюрих

Робот охранител пази в Швейцария

Може да се движи по неравен терен и дори се изкачва и слиза по стълбите. Автономният двуколесен робот е разработен от компанията Ascento и работи като робот пазач за швейцарската охранителна фирма Securitas AG повече от шест месеца.

seo-blog7

Прочетете също: Microsoft може да инвестира $10 млрд. в OpenAI, създателя на ChatGPT

Компанията охранява големи открити зони като центрове за данни, логистични или производствени предприятия и предлага пълно роботизирано решение за сигурност. Синхронизира се чрез Bluetooth и придружаващо приложение

Роботът Ascento е комбинация от крака и колела, с “глава”, в която се намират компютърът, батерията, сензорите и базираният в облак AI.

Може да се движи по неравен терен и дори се изкачва и слиза по стълбите. Термокамерата засича хора и превозни средства…докато 360-градусовата камера заснема изображения на околността.

Прочетете също: Майкрософт: Родителите подценяват онлайн заплахите

Компанията казва, че нейните роботи могат да помогнат на един човек охранител ефективно да покрива големи открити площи, защото това обикновено изисква значителен работна ръка.

гръцки преводач Добрич

Роботът произвежда автоматични ежедневни доклади за сигурност, и може да се наеме на час, за да допълни екипа от човешка охрана на охранителна компания.

Докато ценообразуването зависи от много фактори, компанията казва, че тази услуга струва по-малко от човешка охрана.

Източник

Вижте още:  Уеб ветеран иска да си върнем контрола над данните