агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Италия и Южна Корея влизат в партньорство за CBDC

Италианската централна банка Banca d’Italia разкри на 5 декември сътрудничеството си с южнокорейската Bank of Korea според официалните им комуникационни канали.

seo-blog7

Споразумението, оформено в меморандум за разбирателство, е насочено към информационните технологии и платежните системи.

Прочетете още: Google Gemini вече е на пазара

В меморандума се подчертава ангажиментът за обмен на знания и информация, особено по отношение на предизвикателствата в областта на информационните технологии и комуникациите. В него конкретно се разглеждат въпроси, свързани със системите за сетълмент в реално време и дигиталните валути на централните банки (CBDC).

Луиджи Федерико Синьорини, генерален директор на Banca d’Italia, одобри споразумението по време на срещата. През изминалата година и двете държави проучваха CBDC, макар и с различни подходи.

Прочетете още: Цената на Coinbase акцията се изстреля с над 70%

В Италия централната банка дава приоритет на оперативната съвместимост при сетълмента на транзакции, базирани на технологията на разпределената счетоводна книга (DLT), като използва хеш-свързани договори, отклонявайки се от подхода за CBDC на едро, възприет от други европейски държави.

За разлика от тях Южна Корея започна през октомври изпитания на инфраструктурната CBDC технология с участието на частни банки и публични институции, с техническата подкрепа на Банката за международни разплащания. Бяха обявени планове за включване на 100,000 граждани в тестовете на CBDC от 2024 г. нататък.
Източник

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Очакван спектакъл: Мъск изгони Агравал