агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Кабинетът обяви мониторинговия механизъм за изчерпан

Кабинетът обяви мониторинговия механизъм за изчерпан

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Служебното правителство счита, че мониторинговият механизъм върху България е изчерпан и не трябва да продължава да служи като неформален аргумент срещу по-дълбоката интеграция на страната ни в Европейския съюз.

Още по темата

14 сеп 2022 14:02

38

гръцки преводач Добрич

7 сеп 2022 12:47

29

Позицията на кабинета “Донев” беше обявена от министъра на правосъдието Крум Зарков на първото заседание на Съвета за прилагане на Националния координационен механизъм за върховенство на правото, съобщи БНР.

По думите на Зарков работата на Съвета би била много полезна за постигането на националните цели за върховенство на правото и качествена съдебна реформа.

Целта на механизма и на Съвета към него е да се организира вътрешен мониторинг на областите, които продължават да са под наблюдението на Европейската комисия – както само върху България и Румъния, така и в рамките на общоевропейския хоризонтален механизъм.


Членове на новият орган са председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд, главният прокурор на Република България, главният съдебен инспектор, председателят на Антикорупционната комисия и министрите на вътрешните работи, на финансите, на културата и главният секретар на Министерския съвет.

Източник:

Вижте още:  Министър Комитова: Фирмите от пътното строителство разделени на две