агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

КАТ взима 8 точки за една бира

КАТ ще ни отнема 8 точки от талона, ако ни хване на една бира, а дрегерът покаже стойност от 0.5 до 0.8 промила. Това е предвидено в промени на наредбата, пусната за обществено обсъждане. Идеите на служебния МВР министър Иван Демерджиев имат срок за обсъждане до 13 февруари.

seo-blog7

Предложени са и група от нарушения, за които до този момент не са отнемани контролни точки, касаещи превишената скорост. Ако шофьор бъде спипан с алкохол от 0.8 до 1.2 промила, вече ще отнася освен глоба, но и отнемане на 12 точки.

Ако реши да повтори изцепката, ще му режат 20 точки. Досега бяха само 15. Ако пък возилото не е регистрирано по надлежния ред или хвърчи без табели, както правят някои мотористи, при хващането им ще се лишават с 10 точки.

В наредбата е заложено и ново нарушение – за каране в аварийната лента на автомагистрала. Който бъде спипан, ще му отнемат 10 контролни точки.

Завишава се и наказанието за каране в насрещното по аутобан от 10 на 15 точки, пише Телеграф. Който пък изпреварва неправилно, ще бъде с три отнети точки, отколкото досега (10 т.). Екипът на Демерджиев, изготвил промените в наредбата, се мотивира, че заради високата скорост стават много произшествия.

Повечето с ранени и загинали. Затова е заложено в новия текст завишаване броя на отнеманите точки от 12 на 18 за превишаване на скоростта от 50 км/час в населено място.

Ако джигитът системно лети, ще му вземат 26 точки.

Източник

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Симов: За да са на топло хората, ще се наложи преговори с "Газпром"